ده‌ها خبرنگار که پس از سقوط جمهوری به‌ منظور انتقال به کشورهای اروپایی، به گونه‌ی موقت به ایران پناهنده شده اند، از قرارداشتن در شرایط ناروشن شکایت دارند.

شماری از این خبرنگاران که از یک سالی به این سو در ایران به سر می‌برند، می‌گویند که هیچ یک از نهادهای پشتیبان خبرنگاران و رسانه‌ها که خبرنگاران را به آمدن به ایران تشویق کرده اند، به گونه‌ی جدی به پرونده‌ها‌ی آن‌ها رسیدگی نمی‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

مشعل محمدی، خبرنگار افغان در ایران، می‌گوید: «مدت طولانی می‌شود که این خبرنگاران، بر اساس توصیه‌های سازمان‌های حمایت‌کننده‌ی رسانه‌ها کشور را ترک کرده و در ایران پناهنده شده اند؛ اما پرونده‌های شان بسیار به کندی پیش می‌رود و اصلاً کسی در این مورد توجه ندارد.»

هارون بصیر، دیگر خبرنگار افغان در ایران، نیز می‌گوید: «آخرین بار مطابق رهنمایی شان ما ایمیل کردیم و حدود سه ماه می‌شود که به ما هیچ گونه پاسخی نداده اند.»

در کنار این، شماری دیگر از خبرنگاران افغان در ایران، می‌گویند که به دلیل تمام‌شدن مهلت ویزای ‌شان، نگران اخراج‌شدن از این کشور اند.

میرامین میرزاده، یکی از این خبرنگاران، می‌گوید: «یک سال می‌شود که با خانواده‌ام به ایران آمده‌ایم، یک بار حکومت ایران ویزای ما را تمدید کرد و یک بار هم با پول تمدید کردیم و دیگر امکان تمدید ویزا وجود ندارد و هر لحظه امکان دارد که ما را اخراج کنند.»

در سوی دیگر، بی‌کاری، ناداری و نگرانی‌های امنیتی، سبب شده است که در ۱۸ ماه گذشته، شماری دیگر از خبرنگاران به طور قاچاقی به ایران بروند.

عادل‌بیک، خبرنگاری که پس از فروپاشی جمهوری به ایران رفته و اکنون مصروف کارهای شاق است، می‌گوید که وضعیت خبرنگاران در این کشور نگران‌کننده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او می‌‌افزاید: «هیچ نهادی در باره‌ی وضعیت ما هیچ چیزی نپرسیده اند و هر جا و هر سفارت را که مراجعه کردیم، به وضعیت ما توجه نکردند.»

گفتنی‌ است که اکنون ده‌ها خبرنگار دیگر افغان در پاکستان، نیز در وضعیت مشابهی قرار دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: