پنجاه‌ونهمین نشست امنیتی سه‌روزه‌ی مونیخ با حضور رییسان جمهور ۴۰ کشور و وزیران امور خارجه‌ی ۹۰ کشور از منطقه و جهان در شهر مونیخ آلمان برگزار شد. بررسی وضعیت سیاسی و حقوق زنان در افغانستان، یکی از مهم‌ترین محورهای این نشست بود.

وزیران امور خارجه‌ی زن کشورهای اروپایی، در این نشست با پخش بیانیه‌ی مشترکی در باره‌ی وضعیت زنان در افغانستان، به بازگرداندن حقوق زنان تأکید کرده اند.

در بیانیه‌ی وزیران امور خارجه‌ی البانیا، بلژیک، کانادا، فرانسه، آلمان و آیسلند که همه زن اند، آمده است: «ما، وزیران خارجه‌ی زن در کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۲۳، یک‌صدا تلاش امارت اسلامی برای حذف زنان از تمام عرصه‌های زندگی عمومی را به ‌شدت محکوم می‌کنیم. ما در این فراخوان برای رفع این محدودیت‌های زنان متحد هستیم، به ویژه نقش اساسی زنان در ارائه‌ی کمک‌های بشردوستانه به زنان، کودکان و مردان افغانستان که شدیداً به آن نیازمند اند، باید برگرداند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، محبوبه سراج که به نمایندگی از زنان افغان در نشست امنیتی مونیخ، سخن‌رانی کرده است، می‌گوید که جهان بحث زنان در افغانستان را جدی گرفته است.

او به سلام‌وطندار می‌گوید: «دیروز همه‌ی کشورها بودند. آن‌ها در باره‌ی زنان افغان بسیار صحبت کردند که حرف‌های شان بسیار درست بود و این مسئله را جدی گرفتند. چیزی که من می‌خواستم توجه‌ شان را بیش‌تر جلب کنم، این بود که سازمان ملل متحد باید تمام اوضاع افغانستان را به درستی مطالعه کند و ببیند که چه طور کمک‌های جهانی و مسائل دیگر پهلوی هم پیش می‌رود.»

از سویی هم، مریم معروف آروین، فعال حقوق زن، می‌گوید که نشست امنیتی مونیخ، نشان می‌دهد که جهان، زنان افغان را فراموش نکرده است.

او می‌افزاید: «با اوضاع وخیم و به شدت اسف‌ناکی که زنان و دختران افغانستان به دلیل جنسیت شان از سوی جمع حاکم در افغانستان دارند، بدون شک برگزاری این نشست‌ها می‌تواند حداقل روزنه‌ی امید و بیان‌گر این باشد که جهان، زنان افغانستان را فراموش نکرده و در خط دفاع از حقوق زنان افغان قرار دارد.»

از سوی دیگر، نظیراحمد رزاقی، پژوهش‌گر روابط بین‌الملل، نیز می‌گوید که نشست مونیخ فشاری است بر امارت اسلامی تا روش حکومت‌داری خود را تغییر دهد.

او می‌افزاید: «نشست مونیخ از اهمیت بسیاری برخوردار است و این نشست، در حالی برگزار شد که حمله‌های هراس‌افکنانه در پاکستان افزایش یافته است که افغانستان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در چنین شرایطی، به امارت اسلامی فشار می‌آورند که روش سیاستش را در داخل تغییر دهد.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این همه، سیدذکرالله هاشمی، فعال سیاسی نزدیک به امارت اسلامی، می‌گوید که به دلیل حضورنداشتن نماینده‌‌ای از امارت اسلامی در نشست مونیخ، این نشست هیچ تأثیری بر افغانستان نخواهد داشت.

او می‌افزاید: «هر مجلسی که در باره‌ی یک دولت در دولت دیگر برگزار می‌شود و نماینده‌ی آن حضور ندارد، نتیجه‌ی مرتب ندارد. اگر این‌ها نگران وضعیت زنان افغانستان می‌بودند، در هنگامی که زنان افغانستان مصیبت‌هایی را که در این بیست سال پشت سر گذاشتند، کجا بودند؟»

این در حالی است که زنان و دختران در افغانستان، در یک‌ونیم سال گذشته، به ترتیب از رفتن به مکتب‌ها، دانش‌گاه‌ها و کار در مؤسسه‌های غیردولتی داخلی و خارجی منع شده و همین گونه، بخشی دیگر از حقوق شهروندی شان را از دست داده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: