گروهی از هنرمندان در هرات، با شعار «رمضان یا رب رمضان»، برای زنده‌‌نگه‌داشتن این فرهنگ دیرینه‌ی شان، پشت دروازه‌های خانه‌های باشندگان این ولایت رفته و با شعرخوانی، از ارزش‌های آن یاد کرده اند. آنان با تأکید بر حفظ این رسم، می‌گویند که فرهنگ رمضانی‌رفتن، از سال‌ها پیش توسط باشندگان هرات در شب‌های ماه رمضان، اجرا می‌شده است.

نعمت‌الله حسین‌زاده، از هنرمندان شهر هرات، می‌گوید: «عنعناتی که در شهر هرات هست، کودکان هم از ما یاد گرفته اند و به رمضانی می‌روند. خداوند به ماه مبارک رمضان برکت بدهد که هم ماه قرآن و هم رمضان است. خزانه‌دار ما هم همین جا است و به رمضانی هم می‌رویم، شکر الحمدلله همین حالا پتوی ما پر از شیرینی است.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

بهزاد عسکرزاده، دیگر هنرمند در شهر هرات، نیز می‌گوید: «این عنعنات ما است که همیشه به یادگار و یاد مردم می‌ماند به ویژه مسئله‌ی رمضانی که از عنعنات شیرین و بسیار زیبا است. ما پس از بیست‌ویکم رمضان شب بیرون می‌شویم. تا حال بسیار استقبال شده‌ایم و همین گونه ماندگار شده است.»

از سویی هم، شماری از باشندگان شهر هرات، می‌گویند که رسم رمضانی‌رفتن مردم و هنرمندان، به دروازه‌های خانه‌ها و شعرخوانی، به هدف جمع‌آوری پول یا چیزی دیگر نیست؛ بل یکی از رسم‌های قدیمی مردم است که از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته است. محمدیعقوب، ارباب روستای «جغاره»، می‌گوید: «این از پدرها و باباهای ما به ما و فرزندان ما میراث مانده است که آنان بفهمند رمضان چه است و برای چه روزه می‌گیرند. از یک قریه به قریه‌ی دیگر می‌روند و این یک عنعنه است.»

نجفی، باشنده‌ی این روستا، نیز می‌گوید رمضانی پیام‌های مختلفی دارد؛ این که نشان‌دهنده‌ی وحدت و همبستگی میان اقوام، همسایه‌ها و روستاهای هم‌جوار است. او می‌افزاید: «رمضانی یکی از عنعنات و رسوم باارزش و از رده‌های بالا است. در ماه قرآن و خیر و برکت است. ان‌شاءالله بتوانیم این رسم را از این به بعد بیش‌تر حفظ کنیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات، می‌گویند که فرهنگ رمضانی‌رفتن در رمضان به ویژه در دهه‌ی اخیر، یکی از رسم‌های رایج در این ولایت و مورد پشتیبانی برنامه‌های فرهنگی این ریاست، نیز است. نعیم‌الحق حقانی، رییس اطلاعات و فرهنگ هرات، از دیگر شهروندان می‌خواهد که آنان نیز از این رسم دیرینه، پشتیبانی کنند. او می‌گوید: «این یک فرهنگ قدیمی و در این جا نسل به نسل، حفظ شده است. این یک فرهنگ اصیل هراتی در روزهای اخیر ماه مبارک رمضان است که بیش‌تر به گونه‌ی سنتی انجام می‌شود.»

فرهنگ رمضانی‌رفتن، بیش‌تر در روزهای اخیر رمضان از سوی شماری از باشندگان هرات اجرا می‌شود که پول نقد، شیرینی، غذا و سایر موارد مروج، از سوی صاحب‌خانه‌ها به گروه رمضانی، داده می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: