کارزار سراسری تطبیق واکسین ضد بیماری فلج کودکان (پولیو)، امروز در کابل و ۲۷ ولایت دیگر آغاز شد. مسئولان در وزارت صحت عامه، می‌گویند که قرار است این کارزار به شکل خانه‌به‌خانه و مسجدبه‌مسجد تا چهار روز دیگر ادامه یابد و در آن ۱۱ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین ضدپولیو دریافت کنند.

شرافت زمان امرخیل، سخن‌گوی وزارت صحت عامه، به سلام‌وطندار می‌گوید: «کمپاین/کارزار سراسری واکسین ضدپولیو امروز آغاز شده و قرار است ۱۱ میلیون کودک که از پنج سال کم‌تر اند، واکسین ‌شوند. ما با تطبیق واکسین پولیو تلاش داریم واقعات پولیو را کم و در آینده این بیماری را محو کنیم.»

از سویی هم، شماری از مادران در شهر کابل که در ساعت‌های نخست آغاز این کارزار کودکان شان را واکسین کرده اند، می‌گویند که تطبیق واکسین ضد بیماری فلج کودکان، کودکان شان را از فلج‌شدن نجات خواهد داد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

فاطمه، باشنده‌ی منطقه‌ی «خیرخانه»‌ی شهر کابل که دو کودک زیر پنج سال دارد، می‌گوید که مادران باید تطبیق واکسین ضد بیماری فلج کودکان را برای کودکان شان جدی بگیرند.

او می‌گوید: «دو کودکم را امروز واکسین کردم، این موضوع خیلی مهم است؛ از مریضی‌ها به ویژه از فلج‌شدن نگاه می‌کند. من همیشه کودکانم را واکسین می‌کنم. هر کودک باید واکسین شود، این خیلی حیاتی است.»

نگاره، باشنده‌ی منطقه‌ی «سرکوتل» که مادر پنج کودک نیز است، از دیگر خانواده‌ها به ویژه مادران می‌خواهد که برای پیش‌گیری از مبتلاشدن کودکان شان به فلج، آنان را واکسین کنند.

او می‌افزاید: «مادران باید متوجه باشند کودکان شان را واکسین کنند یا در مسجد یا در پشت خانه. وقتی واکسین می‌آید، تمام دوره‌های واکسین کودکان را مادران باید تکمیل کنند؛ چون خیلی مهم است.»

در همین حال، عالمان دین، می‌گویند که تطبیق واکسین ضدپولیو از نظر دین هیچ مشکل ندارد و خانواده‌ها باید کودکان شان را در برابر بیماری فلج کودکان واکسین کنند.

قطب‌الدین مجتهد، عالم دین، می‌گوید: «ما باید از این مفکوره که واکسین پولیو به صحت اطفال ما مضر است، دوری کنیم. از نظر اسلام تطبیق این واکسین مشکل ندارد و خانواده‌ها باید از هر طریق که می‌کنند، اطفال شان را واکسین کنند تا صحت اطفال حفظ شود.»

این کارزار در حالی آغاز شده که شمار کودکان مبتلا به فلج در افغانستان نسبت به سال گذشته افزایش یافته و از آغاز سال جاری میلادی تا کنون، پنج مورد مثبت این بیماری ثبت شده است.

نیک‌‌ولی‌شاه ‌مومن، رییس بخش پولیوی وزارت صحت عامه، به سلام‌وطندار می‌گوید که هم‌مرزبودن افغانستان با پاکستان، نبود خدمات اولیه‌ی بهداشتی به ویژه در ولسوالی‌های دوردست، نبود آب آشامیدنی برای کودکان و بیماری سوءتغذیه، از دلیل‌های اصلی افزایش بیماری فلج کودکان در سال جاری در افغانستان است.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «در بسیاری از جاها خدمات صحی اولیه نداریم و اطفال واکسین‌های دیگر را دریافت نمی‌کنند. در بسیاری از قریه‌ها آب صحی نیست برای کودکان که این سبب تکثر ویروس می‌شود و دیگر علت انتقال این ویروس از مرز است که در اثر رفت‌وآمد شهروندان انتقال می‌کند.»

با این حال، بلخ، سمنگان، جوزجان، فاریاب، سرپل و ارزگان، شش ولایتی اند که به گفته‌ی مسئولان، کارزار تطبیق واکسین ضدپولیو در آن‌ها در هفته‌های آینده آغاز خواهد شد.

افغانستان و پاکستان، دو کشوری اند که هنوز پولیو در آن به گونه‌ی کامل محو نشده است. بر اساس آمار وزارت صحت عامه، در ۲۰۲۰ شش واقعه، در ۲۰۲۱ چهار واقعه، در ۲۰۲۲ دو واقعه و در ۲۰۲۳ تا کنون پنج واقعه‌ی مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: