گروهی از جوانان در خوست به منظور تقویت فرهنگ مطالعه، از چندی به این سو، کارزار توزیع کتاب میان دیگر جوانان و کودکان را آغاز کرده است. این کارزار از ولسوالی تنی این ولایت آغاز شده و به ولسوالی‌های دیگر گسترش یافته است.

نقیب‌الله زلاند، سرگروه این جوانان که باشنده‌ی ولسوالی تنی است، می‌گوید که به نخستین بار چهار سال پیش کارزاری را به منظور جلوگیری از اعتیاد و دیگر رسم‌های نادرست آغاز کرد؛ اما نتوانست جلو اعتیاد و رسم‌های نادرست را بگیرد.

او می‌افزاید، پس از آن بود که کارزار توزیع کتاب و تقویت فرهنگ مطالعه را آغاز کرد و از این طریق، افزون بر جلوگیری از اعتیاد و رسم‌های نادرست، توانست فرهنگ مطالعه را نیز تقویت کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفته‌ی نقیب‌الله زلاند، شمار بسیاری از جوانان دختر و پسر در این کارزار او را هم‌راهی می‌کردند؛ اما پس از تغییرات سیاسی در کشور پسران گروه به تنهایی این روند را به پیش می‌برند.

آقای زلاند می‌گوید که بسیاری از افراد پول‌دار با هزینه‌ی شخصی این کتاب‌ها را می‌خرند و جوانانی که کتاب‌های اضافی در خانه دارند، این کتاب‌ها را به کارزار اهدا می‌کنند. او می‌افزاید: «ما به مردم تنها یک پیام داریم و آن این‌ که کتاب بگیرید و مطالعه کنید.»

این اقدام جوانان خوست، جوانان دیگر ولایت‌ها را نیز تشویق کرده است تا تلاش‌های‌شان را برای تقویت فرهنگ مطالعه در آن ولایت‌ها آغاز کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

زلاند می‌گوید که بیش از ۱۰۰ کتاب‌خانه‌ی کوچک را در مرکز و ولسوالی‌های خوست ایجاد کرده است و جوانان ولایت‌های ننگرهار، کندهار، لوگر و پکتیا نیز در هماهنگی با آنان این روند را آغاز و کتاب‌خانه‌های کوچکی را در مناطق پرجمعیت ایجاد کرده ‌اند.

این گروه از جوانان که از فعالیت‌های خود راضی اند، می‌گویند که با این کارشان بسیاری از افراد را با فرهنگ مطالعه آشنا کرده‌ اند و اکنون افراد به‌ جای گذراندن وقت‌شان در شبکه‌های اجتماعی، آن را صرف خواندن کتاب می‌کنند.

با وجود این ‌که در ۲۰ سال گذشته برنامه‌های بسیاری برای تقویت فرهنگ مطالعه در کشور اجرا شد؛ اما با تغییر نظام، این فرهنگ در خوست و ولایت‌های هم‌جوار آن کم‌رنگ شده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: