مسئولان کتاب‌فروشی‌های شهر گردیز، مرکز ولایت پکتیا می‌گویند که خریدوفروش کتاب نسبت به گذشته ۸۵ درصد کاهش یافته است. آنان می‌گویند که با تغییرات سیاسی در کشور، خریداران کتاب کاهش یافته و وضعیت بازار کتاب سرد شده است.

محمدحکیم علمی و بسم‌الله، دو تن از کتاب‌فروشان شهر گردیز می‌گویند که مشکلات اقتصادی مردم و بسته‌بودن نهادهای آموزشی، بر کاروبار آنان تأثیر منفی گذاشته است. به گفتۀ آنان، هم‌زمان با بسته‌شدن دانشگاه‌ها و مکتب‌ها بازار کتاب نیز سقوط کرده است و بسیاری از افراد به‌دلیل مشکلات اقتصادی کتاب‌های خود را برای فروش به آنان می‌سپارند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

کتاب‌فروشان می‌گویند که به‌دلیل مشکلات اقتصادی نمی‌توانند کتاب‌های جدید بخرند. بریال خان، یک تن دیگر از کتاب‌فروشان شهر گردیز، می‌گوید که برخی جوانان می‌خواهند کتاب‌های خود را بفروشند.

او به سلام‌وطندار می‌گوید: «وضعیت بد کنونی، فقر، غربت، بی‌کاری و در کنار آن برخورد نادرست امارت اسلامی با بخش آموزش، از عامل‌هایی‌اند که جوانان را به آموزش ناامید کرده است. آنان به‌دلیل فقر کتاب‌های خود را می‌فروشند تا برای خانوادۀ خود دارو و نان تهیه کنند.»

خالق‌یار احمدزی، رئیس اطلاعات و فرهنگ پکتیا می‌گوید که آنان تلاش می‌کنند برای مطالعۀ جوانان کتاب‌خانه ایجاد کنند. احمدزی می‌افزاید که سه ولسوالی زرمت، سیدکرم و سمکنی دارای یک کتاب‌خانه است و در شهر گردیز نیز یک کتاب‌خانۀ بزرگ عمومی وجود دارد که دارای ۸ هزار جلد کتاب است و آنان می‌خواهند این کتاب‌خانه‌ها را برای مطالعه‌کننده‌گان فعال کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

او به سلام‌وطندار می‌گوید: «در مرکز شهر گردیز یک کتاب‌خانه وجود دارد که داری شش تا هشت هزار جلد کتاب است، اما متأسفانه بدون الماری‌ست. کتاب‌خانۀ منظم و فعال نداریم و تلاش می‌کنیم که در این زمینه ساختمان ریاست اطلاعات و فرهنگ را برای مطالعۀ جوانان فعال کنیم.»

با این‌که برخی از مطالعه‌کننده‌گان دلیل نخریدن کتاب را مشکلات اقتصادی می‌دانند، اما شماری از جوانان مطالب مورد نظر خود را از وب‌سایت‌های اینترنتی و رسانه‌های اجتماعی به‌دست می‌آورند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: