بانک جهانی اعلام کرده که تولید ناخالص داخلی افغانستان ممکن است تا پایان سال جاری میلادی حدود ۳۰ درصد کاهش یابد. به گفتۀ این بانک، درآمد سرانۀ افغانستان در ماههای اخیر سال ۲۰۲۱ یک سوم درصد کاهش داشته و احیای آن در شرایط کنونی دشوار است.
بانک جهانی در گزارش تازهاش دربارۀ وضعیت اقتصادی افغانستان گفته است که کاهش درآمد ناخالص این کشور از سال ۲۰۰۷ به اینسو بیپیشینه بوده و خانوادهها را با مشکلات جدی روبهرو کرده است. این بانک افزوده است که بحران اقتصادی سبب از بینرفتن دستآوردهای ۲۰ ساله و منجر به فقر، بیجاشدن و گسترش افراطگرایی خواهد شد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
با این حال، اما بانک جهانی تأکید کرده است که اگر افغانستان کمکهای بینالمللی دریافت کند و حکومت امارت اسلامی به حقوق بشر احترام بگذارد و امور مالی کشور را به درستی مدیریت کند، از سقوط اقتصاد این کشور جلوگیری شده میتواند.
این بانک افزوده است که کشورها و سازمانهای امدادرسان توقع دارند که حکومت سرپرست معیارهای اساسی برخورد با زنان و دختران را رعایت کند و به حقوق بشر احترام بگذارد. به گفتۀ بانک جهانی، سکتورهای زراعت، منابع طبیعی، جمعیت جوان و بهبود امنیت در افغانستان میتواند مسیر بدیل برای اقتصاد افغانستان باشد.
در گزارش همچنان گفته شده است که در صورت عمل بر پیشنهادات جامعۀ جهانی، اقتصاد افغانستان میتواند به اندازهیی رشد کند که سطح زندهگی در آن بهبود یابد و فرصتهای اشتغال همهساله برای ۶۰۰ هزار نفری که به سن کاری میرسند، فراهم شود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
گفتنیست که با تسلط امارت اسلامی بر افغانستان و قطع کمکهای خارجی، بحران اقتصادی در این کشور روز افزون است و بربنیاد گزارشها ۹۷ درصد از جمعیت غذای کافی برای خوردن ندارند.