یک قرص نان که این روزها تنها داشتۀ شمار بسیاری از شهروندان افغانستان برای گذراندن شب‌وروز است، اکنون نمی‌تواند کفاف شکم گرسنه‌یی باشد. افزایش روزافزون بی‌کاری، بهای مواد ارتزاقی و سوخت، کاهش یا توقف کمک‌های خارجی و بسته‌شدن پول‌های افغانستان از سوی آمریکا، توانایی شهروندان برای به‌دست‌آوردن یک قرص نان را هم دشوار کرده است.

شماری از شهروندان کشور می‌گویند که پس از تسلط امارت اسلامی و افزایش بهای مواد غذایی و سوخت، اکنون در وزن و بهای یک قرص نان هم در مقایسه با گذشته تغییراتی به‌میان آمده است. آنان تأکید می‌کنند که در هفته‌های پسین وزن نان کاهش یافته است.

ادریس، یکی از شهروندان می‌گوید: «از وقتی که امارت اسلامی روی‌کار آمده و جمهوریت تغییر کرده، وزن نان ۲۰ افغانیگی برابر ۱۰ افغانی شده و از ۱۰ افغانیگی به ۷ افغانی و ۶ افغانی رسیده، تغییرات زیاد آمده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

محمد قسیم، یکی دیگر از شهروندان کشور با ابراز نگرانی از افزایش قیمت‌ها می‌گوید، با آن‌که درآمدی وجود ندارد، اکنون ناگزیر اند حتی برای به‌دست‌آوردن یک قرص نان بیش‌تر از پیش پول بپردازند. او می‌افزاید: «اگر سابق ۱۰ تا می‌خریدیم، حالا ۱۵ تا می‌خریم. نظر به سابق کُل‌ چیز قیمت شده است.»

شماری از خبازان نیز با تأیید کاهش وزن نان می‌گویند که به‌دلیل افزایش بهای آرد و گاز، ناگزیر اند در وزن نان تغییر بیاورند.

عیسی، یکی از خبازان در شهر کابل می‌گوید که افزایش بهای دالر در برابر افغانی و نیز کاهش واردات به افغانستان سبب شده است که بهای نان خشک هم بیش‌تر شود.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «واردات نیست، آرد نمی‌آید، دالر قیمت شده است. گاز اگر سابق ۳۰۰۰ افغانی بود، حالا ۳۳۰۰ است. آرد ۱۹۰۰ بود، حالا ۲۵۰۰ شده است. قیمتی است، وزن نان یک کمی کم شده. سابق ارزان می‌آمد، حالا قیمت می‌آید آرد، گاز همه‌چیز. کرایه قیمت شده.»

در بیش از دو ماه پسین و پس از تسلط کامل امارت اسلامی بر افغانستان، سیستم اقتصادی کشور با فروپاشی روبه‌رو شده و فقر و بی‌کاری افزایش بی‌پیشینه یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: