اعضای شورای رهبری صنف صرافان می‌گویند که اعتصاب کاری صرافان در واکنش به اجباری‌کردن جوازهای شرکتی از یازده روز گذشته؛ اما بانک مرکزی افغانستان هنوز اقدامی نکرده است. آنان می‌گویند که اگر مشکل‌شان حل نشود، به اعتصاب ادامه خواهند داد.

زیرک، عضو شورای رهبری صنف صرافان می‌گوید که پس از گذشت یازده روز از اعتصاب کاری صرافان، مشکل آنان پابرجاست و مسئولان بانک مرکزی برای حل مشکل آنان تاکنون هیچ اقدامی نکرده‌اند. به گفتۀ او، برای حل این مشکل با برخی از مسئولان دیگر نیز دیدار کرده‌اند؛ اما این دیدارها نتیجه‌یی در پی نداشته است.

آقای زیرک می‌افزاید، اگر جوازهای کنونی صرافان تمدید شود، آنان در مدت چند سال جواز شرکتی نیز خواهند گرفت.

او می‌گوید: «به شمول دیدار امروز، در چندین دیداری که داشته‌ایم، اگر پارلمان است یا وزارت یا شورای امنیت یا هم اگر رئیس‌جمهور یا معاون اولش است، همه خواسته‌های ما را برحق می‌دانند. تنها بانک مرکزی‌ست که به این موضوع چسپیده است. امیدوارم این مشکل به‌زودی حل شود.»

این در حالی‌ست که به دلیل بسته‌ماندن سرای شهزاده و دیگر صرافی‌های کشور، بهای مواد غذایی و سوختی در پایتخت افزایش یافته است.

آن‌عده از صرافانی که بیرون از بازار سرگرم فعالیت‌های تبادلۀ ارز هستند، می‌گویند که در قیمت‌ها و داد و ستد ارز هرج و مرج ایجاد شده و این موضوع مردم را با مشکل روبه‌رو کرده است.

احمدنثار، یکی از صرافانی که در کنار جاده‌های شهر کابل سرگرم صرافی‌ست، می‌گوید: «بازار ارز در حال رکود است.»

احمد، یکی دیگر از صرافانی‌ست که در کنار جاده‌های شهر کابل صرافی‌ می‌کند. او می‌گوید: «به مردم خیلی زیان رسانده است. مردم حواله دارند، داد و ستد دارند. مشکلات مردم زیاد شده است.»

تلاش کردیم دیدگاه بانک مرکزی را نیز در این زمینه داشته باشیم؛ اما موفق نشدیم.

اعضای شورای سراسری صرافان کشور که در واکنش به اجباری‌کردن جوازهای شرکتی از سوی بانک مرکزی یازده روز پیش اعتصاب کاری کرده‌اند، به سلام‌وطندار می‌گویند که می‌خواهند مانند گذشته و به گونۀ‌ سنتی به مردم خدمات پولی ارایه کنند. اما بانک مرکزی گفته این بانک برای صرافان جواز شرکتی ایجاد کرده که با سیستم عصری و نوین مجهز است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: