میشل باشله، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در هفتادوششمین نشست سالانۀ مجمع عمومی این سازمان در نیویارک، گفته است که زنان افغان به تدریج از زندهگی اجتماعی حذف شدهاند.
بانو باشله همچنان گفته است که زنان در بسیاری از بخشهای کاری به محدودیتهای فزایندهیی روبهرو اند و با توجه به محدودیتهای وضعشده، خطر بازگشت به سرکوب وحشیانه و سیستماتیک زنان و دختران در دهۀ ۹۰ و حکومت پیشین طالبان وجود دارد.
کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد افزوده است که ادارههای مربوط به زنان حذف شده و زنان از حضور در فضای عمومی در برخی از مناطق منع شدهاند. میشل باشله گفته است که دختران بالای ۱۲ سال از حضور در مکتبها منع شده، صنفهای دختران و پسران در دانشگاهها جدا شده و آموزش برای دانشجویان دختر توسط استادان زن مجاز دانسته شده است؛ در حالی که شمار کمی استادان زن وجود دارند.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
با این حال، او هشدار داده است که محدودیتهای وضعشده بر زنان و محرومیت آنان از فضای عمومی عواقب شدیدی را برای زنان و خانوادههایشان به همراه دارد. به گفتۀ او، خانوادههایی که توسط زنان سرپرستی میشوند، بهدلیل کارنتوانستن، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بخشی از صحبتهایش گفته است که هرچند طالبان در نامهیی به این سازمان بر رعایت حقوق زنان و دختران مطابق به دین و فرهنگ تعهد کردهاند؛ اما عملکردشان با تعهداتشان در تضاد قرار دارد.
او در صحبتهایش پیشنهاد کرده است که مشارکت زنان در زندهگی اجتماعی تضمین و برایشان در تصمیمگیری و فضای مدنی بهطور معنادار و برابر با مردان سهم داده شود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او از جامعۀ بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد و کشورهای عضو این سازمان و نیز نهادهای منطقهیی و بینالمللی خواسته است که برای رعایت این الزامات اساسی و عدالت با طالبان در تعامل باشند.