پس از هشدار سازمان ملل متحد از ناتوانی در ارائه‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه در افغانستان بدون حضور کارمندان زن در این سازمان، شماری از شهروندان با نگرانی از بسته‌ماندن دفترهای سازمان ملل متحد، می‌گویند اگر به کمک‌های این سازمان دست‌رسی نداشته باشند، برای تأمین نیازهای خوراکی و بهداشتی شان، با مشکل روبه‌رو می‌شوند.

عبدالرحیم، باشنده‌ی غور که سرپرستی خانواده‌ی ۱۰ نفری را بر عهده دارد، می‌گوید که در چند ماه پسین، او و خانواده‌اش با کمک‌های سازمان ملل متحد توانسته اند به زندگی ادامه بدهند. او می‌افزاید: «سرپرست یک خانواده‌ی ۱۰ نفری هستم. خودم بی‌کارم و در چند ماه گذشته، از کمک‌های سازمان ملل متحد مستفید شده‌ایم. اگر این سازمان به کمک‌های خود ادامه ندهد، در تأمین نیازهای خوراکی اعضای خانواده‌ام، با مشکل روبه‌رو می‌شوم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

عبدالجلیل، باشنده‌ی کندز و سرپرست خانواده‌ی پنج نفری، نیز می‌گوید که در چند ماه پسین، او و خانواده‌اش تنها از طریق دریافت کمک از سوی سازمان ملل متحد، توانسته اند شب‌وروز شان را بگذرانند. او با نگرانی از احتمال قطع‌شدن کمک‌ها، می‌افزاید: «سرپرست خانواده‌ی پنج نفری هستم و روزها به خاطر کار در جاده‌های شهر کندز ایستاده می‌شوم؛ اما کار پیدا نمی‌شود. در چند ماه گذشته، از سوی سازمان ملل متحد کمک دریافت می‌کردم. اگر این کمک‌ها قطع شود، تأمین نیازهای خوراکی خانواده‌ام دشوار می‌شود.»

همین گونه، بشیراحمد، باشنده‌ی ننگرهار، می‌گوید که باشندگان این ولایت، نیز از قطع‌شدن کمک‌های سازمان ملل متحد، نگران اند. او می‌افزاید: «پیش از این، مؤسسه‌ها کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی زیادی به ما داشتند؛ از جمله مواد خوراکی و پول نقد کمک می‌کردند. اکنون این کمک‌ها قطع شده است که وضعیت اقتصادی مردم وخیم‌تر می‌شود.»

در همین حال، مسئولان وزارت اقتصاد، می‌گویند که مشکل پیش‌آمده تنها در ننگرهار است و در دیگر ولایت‌ها، برای کار کارمندان زن سازمان ملل متحد، هیچ محدودیتی ایجاد نشده است.

عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی این وزارت، می‌گوید که تلاش‌ها برای فراهم‌سازی زمینه‌ی بهتر فعالیت سازمان ملل متحد در افغانستان، جریان دارد. او می‌افزاید: «مشکل پیش‌آمده تنها در ننگرهار است و در دیگر ولایت‌ها برای کار کارمندان زن سازمان ملل، هیچ ممانعتی نیست و سازمان ملل متحد، باید در این وضعیت بد اقتصادی مردم افغانستان، بیش‌تر کمک کند. امارت اسلامی برای فراهم‌سازی زمینه‌ی بهتر فعالیت سازمان ملل متحد در افغانستان، تلاش می‌کند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

به باور شماری از کارشناسان اقتصادی، بسته‌شدن فعالیت سازمان ملل متحد در افغانستان، وضعیت اقتصادی کشور را وخیم‌تر می‌کند. تاج‌محمد تلاش، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید: «محدودشدن فعالیت سازمان ملل متحد در افغانستان، سبب وخیم‌ترشدن وضعیت افغانستان می‌شود. ده‌ها تن بی‌کار می‌شوند و بیش‌تر شهروندان، با کم‌بود مواد خوراکی روبه‌رو خواهند شد. ما از امارت اسلامی می‌خواهیم که این گونه مشکلات را از طریق گفت‌وگو، حل‌وفصل کند.»

این در حالی است که امارت اسلامی، زمستان سال گذشته زنان را از کار در مؤسسه‌های غیردولتی داخلی و خارجی، منع کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: