هم‌زمان با فرارسیدن عید فطر ۵۵ گردش‌گر داخلی به‌شمول ۳۷ مرد و ۱۸ زن با پیمودن حدود ۱۲۰۰ کیلومتر جادۀ پُرخم‌وپیچ و دشوارگذر از ولایت هرات به بامیان سفر کرده‌اند تا عید را در چشم‌اندازهای شگفت‌انگیز تاریخی و طبیعی این ولایت جشن بگیرند.

گردش‌گران هراتی این سفر طولانی و خاطره‌انگیزشان را «تور گردش‌گری هرات_بامیان» عنوان کرده‌اند که به ابتکار یک شرکت گردش‌گری به‌نام «تیز تک» و یکی از هُتل‌های شهر بامیان به‌نام «چهار برج هایلند» راه‌اندازی شده است.

سیداکبر احمدی، مسئول شرکت گردش‌گری «تیز تک» می‌گوید که هدف از راه‌اندازی این تور گردش‌گری، معرفی داشته‌های فرهنگی هرات و بامیان، رونق صنعت گردش‌گری و کارآفرینی در این دو ولایت است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به گفتهٔ او، در میان گردش‌گران هراتی، افرادی‌اند که سال‌ها آرزوی دیدن بامیان را داشتند تا با جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگ مردم بامیان از نزدیک آشنا شوند که حالا با هزینۀ کم به آرزوی خود رسیده‌اند.

سیداکبر احمدی می‌افزاید: «این تور سه‌روزه برای هر گردش‌گر ۶ هزار و ۵۰۰ افغانی هزینه برداشته که شرکت تیز تک و هُتل چهار برج هایلند در بامیان تمام خدمات از قبیل؛ ترانسپورت هرات_بامیان و برگشت، سه‌ شب اقامت در هُتل، بازدید از پارک ملی بند امیر، درۀ فولادی، رواق‌های بودا، شهرهای تاریخی غلغله و ضحاک، بازارچۀ هنر و تهیۀ سه وقت غذا در روز را برای گردش‌گران فراهم می‌کند.»

علی‌رضا ناطقی، مدیر هُتل چهار برج هایلند و از برگزارکننده‌گان این تور گردش‌گری نیز می‌گوید که سال گذشته به‌دلیل همه‌گیری ویروس کرونا و تحولات سیاسی، صنعت گردش‌گری، دومین منبع درآمد بامیانی‌ها پس از کشاورزی و دام‌پروری، سقوط کرد و صنعت هُتل‌داری نیز در این ولایت کساد شد.

به گفتۀ مدیر هُتل چهار برج هایلند، در هشت ماه که امارت اسلامی روی‌کار آمده، این نخستین تور گردش‌گری‌ست که ۵۵ گردش‌گر به‌شمول زنان و مردان از هرات به بامیان سفر کرده‌اند.

علی‌رضا ناطقی می‌افزاید: «اگر این تورهای گردش‌گری ادامه و گسترش یابد، صنعت‌ گردش‌گری و هُتل‌داری در بامیان دوباره رونق پیدا می‌کند و زمینۀ کار و درآمد به شمار بسیاری از باشنده‌گان این ولایت فراهم خواهد شد.»

در همین حال، ملا عبدالله سرحدی، والی بامیان، می‌گوید که سیاحت باید مطابق اصول اسلامی باشد. او می‌افزاید: «امارت اسلامی از خوشی مردم استقبال می‌کند؛ اما سیاحت باید مطابق اصول اسلامی باشد.»

والی بامیان، در ادامه از تأمین امنیت در این ولایت اطمینان داد و از گردش‌گران خواست که بدون نگرانی از ساحات تاریخی و طبیعی بامیان دیدن کنند.

گل‌احمد حقیقی، یک تن از گردش‌گران هراتی می‌گوید که از کودکی آرزو داشته ولایت بامیان را ببیند؛ زیرا به باور او، این ولایت یک منطقهٔ تاریخی و باستانی‌ست که دارای مناظر طبیعی دیدنی چون بند امیر نیز است.

او می‌افزاید: «ما ساعت ۱۱ بجۀ روز شنبه، ۱۰ ثور از شهر هرات حرکت کردیم و ساعت چهار عصر یک‌شنبه ۱۱ ثور به بامیان رسیدیم که ۲۷ ساعت در سفر بودیم. هنگامی وارد شهر بامیان شدیم، بامیانی‌ها از ما استقبال خوبی کردند، افتخار می‌کنم که بامیان را دیدم و با مردمش آشنا شدم. زمانی که به هرات برگشتم، برای دوستان و همسایه‌گان خود دربارۀ زیبایی‌های تاریخی و طبیعی و مهمان‌نوازی ساکنان بامیان قصه خواهم کرد و از آن‌ها می‌خواهم که به این ولایت زیبا سفر کنند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

خانم سادات، از بانوان گردش‌گر که نخستین بار است به بامیان سفر کرده است، از امنیت جاده‌ها و مهمان‌نوازی بامیانی‌ها می‌گوید. به گفتۀ خانم سادات، اکنون امنیت در کشور تأمین است و زنان با محرم خود می‌توانند به هر ولایتی که خواسته باشند، گشت‌وگذار کنند.

بامیان به‌دلیل داشتن آثار تاریخی و مناظر طبیعی دیدنی به‌عنوان قطب گردش‌گری کشور به‌شمار می‌رود. در سال‌های گذشته حکومت پیشین با هم‌کاری فرهنگیان این ولایت جشن‌واره‌ها و رقابت‌های ورزشی را به‌منظور جلب گردش‌گران داخلی و خارجی در بامیان برگزار می‌کردند که سالانه نزدیک به ۳۰۰ هزار گردش‌گر از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بامیان دیدن می‌کردند و صنعت گردش‌گری نیز در این ولایت رو به توسعه بود. اما سال گذشته در پی تحولات سیاسی و روی‌کارآمدن امارت اسلامی، این صنعت سقوط کرد و اکنون پس از گذشت هشت ماه، تلاش‌ها برای رونق دوبارۀ صنعت گردش‌گری در بامیان جریان دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: