اتحادیههای ترانسپورتی زمینی از نبود امنیت در شاهراههای کشور و اخاذی توسط ترافیک در این شاهراهها شکایت میکنند و هشدار میدهند، اگر به مشکلاتشان رسیدهگی نشود، دست به اعتراضهای مدنی خواهند زد.
طلامحمد اتمانزی، رئیس شورای انسجام ترانسپورت زمینی امروز در یک نشست خبری در کابل میگوید، ناامنی و اخاذی به نامهای مختلف در شاهراههای کشور نسبت به هر زمانی افزایش یافته است.
آقای اتمانزی میافزاید، دولت با نصب ترازوهای کنترل وزن و اسکنرها بهجای اینکه مشکلات سرمایهگذاران را کاهش دهد، برعکس چالشی بر سر راه بازرگانان ایجاد کرده است. به گفتۀ آقای اتمانزی، وضعیت شاهراههای کشور بسیار خراب است و روزانه دو تا سه تن از کارمندان شرکتهای ترانسپورتی در این شاهراهها جانشان را از دست میدهند.
او نیز میگوید، یک پاسگاه در منطقۀ «نورک» ولسوالی قلات ولایت زابل وجود دارد که بهدست مخالفان مسلح است و همواره مال و جان کارمندان شرکتهای ترانسپورتی را میگیرد. به گفتۀ اتمانزی، پیش از این نیز با وزیر داخلۀ پیشین و فرماندهی پولیس زابل دربارۀ امنیت شاهراهها، بهویژه پاسگاه «نورک» صحبت کرده است و اگر تا آخر این هفته به خواستهایشان رسیدهگی نشود، دست به اعتراضهای مدنی خواهند زد.
محمد ظریف، یکی از سرمایهگذاران در بخش ترانسپورت میگوید که ناامنی و اخاذی در شاهراههای کشور، بهویژه شاهراه هرات_کابل روزبهروز در حال افزایش است. به گفتۀ او، پولیس ترافیک به بهانههای مختلف از آنان پول میگیرد.
او میگوید: «راه هرات_کابل بسیار خراب است. ترافیکها دزد است، به لیسانس، جواز سیر و تمام اسنادهای ما گیر میدهند و میگویند که اینها قلابیاند. فقط پول میخواهند، نه قانون است و نه هیچ چیز دیگر. میگویند اگر پول ندهید، امنیت راه را خراب میکنیم.»
خواستیم دیدگاه مسئولان وزارت داخله را هم در این گزارش داشته باشیم؛ اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم.
پیش از این نیز شاهراههای کشور به دلیل ناامنی و اخاذی، از سوی شرکتهای ترانسپورتی نزدیک به سه هفته مسدود بودند که سبب بلندرفتن نرخ مواد خوراکی شد.