نمایندهی ویژهی ایالات متحدهی امریکا برای افغانستان، میگوید که از دوام تعامل با امارت اسلامی پشتیبانی میکند.
«صدای امریکا» به نقل از توماس وست، نمایندهی ویژهی امریکا برای افغانستان، گزارش داده است که او، روز گذشته –چهارشنبه، ۲۳ سنبله- در نشستی با خبرنگاران، گفته که راهکاری مسئولانه نیست که امارت اسلامی را نادیده گرفته و با آنها تعامل نکنیم؛ زیرا این گونه، کار زیادی از دست مان بر نخواهد آمد.
آقای وست، افزوده؛ تا زمانی که او در این جایگاه قرار دارد، دنبال تعامل با امارت اسلامی است؛ تا این گونه، کارهای سودمندی را برای منافع امریکا و شهروندان افغانستان، انجام دهد. «من به عنوان فردی که مشکلات پیچیدهی سیاست خارجی را دیده است، فکر میکنم ما بهترین کاری را که ممکن است، برای مردم افغانستان انجام میدهیم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
نمایندهی ویژهی امریکا برای افغانستان، گفت که معافیت «ممنوعیت سفر رهبران امارت اسلامی» پایان یافته و در چنین شرایطی، برای دیدار با اعضای امارت اسلامی در کشور سوم، آن کشور، باید به شورای امنیت سازمان ملل درخواست دهد و شورا در این مورد تصمیم خواهد گرفت.
بر اساس فیصلهنامهی ۲۰۱۱ میلادی شورای امنیت سازمان ملل، روی ۱۳۵ رهبر امارت اسلامی محدودیتهای وضع شده؛ اما از این میان، به ۱۳ نفر از رهبران شان به شمول امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهی امارت اسلامی، معافیت مؤقت داده شده بود که به گونهی منظم تمدید میشد.
استثنای رفع محدودیت سفر ۱۳ تن از رهبران امارت اسلامی، ماه گذشته در پی اعتراض کشورهای غربی برداشته شد.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
غرب، همواره امارت اسلامی را به نادیدهگرفتن تعهد شان در بارهی احترام به ارزشهای حقوقبشری، به ویژه حقوق زنان، ایجاد حکومت همهگیر و مبارزه با تروریزم، متهم میکند؛ چیزی که در ظاهر، مانع بهرسمیتشناختن امارت اسلامی از سوی جامعهی جهانی شده است.
آقای وست گفت که امریکا، نمیتواند موضع خاصی را در بارهی معافیت سفر رهبران امارت اسلامی در پیش بگیرد؛ زیرا این مسئلهی امنیتی کلانی است.
این در حالی است که در ماههای پسین، به دلیل گشتزنی هواپیماهای بیسرنشین امریکا بر فراز افغانستان، روابط امارت اسلامی و واشنگتن به سردی گراییده است.