خبرگزاری رویترز امروز به نقل از منابع آگاه گزارش داده است که بانک جهانی در حال نهایی‌کردن پیشنهادی‌ست که براساس آن ۵۰۰ میلیون دالر از پول‌های منجمدشدۀ افغانستان آزاد خواهد شد.

در گزارش رویترز آمده که قرار است اعضای هیأت مدیرۀ بانک جهانی در این باره به‌طور غیررسمی دیدار و گفت‌وگو کنند. بر بنیاد این پیشنهاد، ۵۰۰ میلیون دالر از صندوق بازسازی افغانستان برای کمک‌های بشردوستانه به این کشور ارسال خواهد شد. هم‌اکنون در این صندوق ۱.۵ میلیارد دالر موجود است.

منابع گفته‌اند که قرار است این پول در اختیار سازمان‌های بشری و امدادرسان قرار بگیرد و بیش‌تر در بخش مراقبت‌های صحی هزینه خواهد شد. یکی از منابع به رویترز گفته است: «این طرح از بانک جهانی می‌خواهد که این پول را با حساب سازمان ملل و سازمان‌های بشری دیگر بی‌نظارت از آن‌ها انتقال دهد. اما در این پیشنهاد دربارۀ سکتور مالی و چه‌گونه‌گی انتقال پول به افغانستان چیزی گفته نشده است.»

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که این کمک‌ها برای حل مشکلات کنونی افغانستان مؤثر است. اما تاکنون چه‌گونه‌گی انتقال این کمک‌ها به افغانستان واضح نشده است؛ زیرا بیم آن وجود دارد که نهادهای مالی که دخیل در انتقال احتمالی این پول‌اند، در معرض تحریم آمریکا قرار بگیرند.

از سویی هم، منابع به رویترز گفته‌اند که این پول‌ها برای رفع نیازهای فوری بهداشتی در افغانستان؛ جایی که کم‌تر از ۷ درصد جمعیت آن در برابر ویروس کرونا واکسن شده‌اند، اختصاص داده می‌شود.

این در حالی‌ست که پیش‌تر سخنگوی وزارت خارجۀ آمریکا تأیید کرده بود که واشنگتن با بانک جهانی و دیگر کمک‌کننده‌گان دربارۀ نحوۀ استفاده از این بودجه، از جمله پرداخت تنخواه به افرادی که در «بخش‌های حیاتی مانند کارکنان مراقبت‌های بهداشتی و آموزگاران» کار می‌کنند، کار می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

بانک جهانی پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی کمک‌هایش به افغانستان را به حالت تعلیق درآورد و هم‌زمان با آن، آمریکا کمک‌هایش به افغانستان را تعلیق و ذخایر ارزی بانک مرکزی را بسته کرد.

لازم به یادآوری‌ست که صندوق بازسازی افغانستان (ARTF) در سال ۲۰۰۲ تأسیس شده و توسط بانک جهانی اداره می‌شود. از منابع مالی این صندوق برای بودجۀ غیرعادی استفاده و بیش از ۷۰ درصد بودجۀ آن از طریق کمک‌های خارجی تمویل می‌شد. هر تصمیم دربارۀ انتقال پول از صندوق بازسازی افغانستان باید از سوی تمویل‌کننده‌گان آن تأیید شود و آمریکا یکی از بزرگ‌ترین تمویل‌کننده‌گان این صندوق است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: