شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، قطعنامهای را به منظور جلوگیری از توهین به مقدسات مذهبی تصویب کرده است. در این قطعنامه که با ۲۸ رأی موافق، ۱۲ رأی مخالف و هفت رأی ممتنع تصویب شده، از دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته شده است که گزارشی پیرامون رویدادهای توهین به مقدسات مذهبی در جهان ارائه کند.
این قطعنامه از سوی نمایندگی پاکستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به نمایندگی از کشورهای اسلامی ارائه شده بود. نمایندگی افغانستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، نیز در نشست روز گذشتهی خود در اعلامیهای خواستار جلوگیری از توهین به مقدسات مسلمانان شد.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
در بخشی از اعلامیهی نمایندگی افغانستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، آمده است: «متأسفانه روند هتک حرمت به قرآنکریم و سایر متون دینی ادامه دارد. این عمل عمداً احساسات مذهبی میلیونها نفر را تحریک میکند و آسیب میرساند.»
این قطعنامه پس از آن تصویب شد که هفتهی گذشته یک فرد عراقیالاصل سویدنی، در سویدن بخشهایی از قرآنکریم را سوختاند؛ کاری که با واکنش کشورهای مختلف از جمله حکومت سرپرست امارت اسلامی روبهرو شده است.
امارت اسلامی در اعتراض به این موضوع تصمیم گرفت که فعالیت تمامی نهادهای کشور سویدن در افغانستان متوقف شود؛ تصمیمی که بر مبنای آن فعالیت کمیتهی سویدن برای افغانستان نیز متوقف شده است. متوقفشدن فعالیت کمیتهی سویدن برای افغانستان، دست نزدیک به دو میلیون شهروند کشور را از خدمات بهداشتی و آموزشی که از سوی این کمیته ارائه میشد، کوتاه خواهد ساخت.
با این که کمیتهی سویدن برای افغانستان با تأکید بر احترامش به ارزشهای مردم افغانستان، خواهان ادامهی فعالیتش در افغانستان شد؛ اما امارت اسلامی تا کنون روی موقف خودش مبنی بر توقف فعالیت تمامی نهادهای سویدن در افغانستان ایستاد است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، در این باره به سلاموطندار میگوید: «ما تا حال در مورد مندرجات فرمان امارت اسلامی اکتفا میکنیم که در آن به توقف تمامی فعالیتهای مربوط به کشور سویدن امر داد و این امر فعلاً قابل اجرا است.»
کمیتهی سویدن برای افغانستان، نیز از ادامهی گفتوگوهای این نهاد با مقامهای حکومت سرپرست در بارهی ادامهی فعالیتهایش خبر میدهد؛ گفتوگوهایی که تا کنون ظاهراً نتیجهای به دنبال نداشته است.