Asset 1SWN

خط‌ونشان طالبان به آمریکا؛ موافقت‌نامه عملی نشود، به میدان جنگ برمی‌گردیم

156704138

طالبان با نشر اعلامیه‌یی در پیوند به اعلامیۀ مشترک سفارت آمریکا و نماینده‌گی‌های سیاسی شماری از کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا در افغانستان واکنش نشان دادند. طالبان گفته‌اند که در کشتار غیرنظامیان، قتل‌های هدف‌مند و تخریب زیرساخت‌ها دست ندارند.

این گروه امروز (دوشنبه، سیزدهم دلو/بهمن) با نشر اعلامیه‌یی گفته است‌ که نماینده‌گان برخی کشورهای آمریکایی و اروپایی اتهام‌های بی‌بنیادی را بر این گروه بسته‌اند که گویا بدون سببی به جنگ دوام می‌دهند، غیرنظامیان را می‌کشند، تأسیسات عام‌المنفعه را تخریب می‌کنند و درکشتارهای هدف‌مند دست دارند.

در اعلامیۀ طالبان آمده است که این ادعاها حقیقت ندارد و این گروه بازسازی و نگه‌داری از دارایی‌های عامه را مسئولیت خود می‌داند.

روز گذشته سفارت آمریکا و نماینده‌گی‌های سیاسی شماری از کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا در افغانستان اعلامیۀ مشترکی نشر و در آن قتل‌های هدف‌مند، آدم‌ربایی و تخریب ساختمان‌های عمومی را محکوم کردند.

در این اعلامیه که از سوی نماینده‌گی‌های سیاسی استرالیا، چک، کانادا، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هالند، ناتو، اسپانیا، سوئد، بریتانیا و آمریکا منتشر شده، آمده است که طالبان مسئول بیش‌تر خشونت‌هاست و حمله‌های آن‌ها نهادهای دولتی را تضعیف می‌کند و به ایجاد محیط ناامنی کمک می‌کند که در آن گروه‌های هراس‌افگن و جنایت‌کار می‌توانند آزادانه فعالیت کنند.

صادرکننده‌گان این اعلامیه تخریب زیربناها را از سوی طالبان محکوم کرده که بیش‌تر با هزینۀ کشورهای کمک‌کننده ساخته شده‌اند.

در این اعلامیۀ مشترک با تأکید بر حفظ دستاوردهای ۱۹ ساله و پشتی‌بانی از گروه‌های حقوق بشری آمده است: «ما انتظار داریم طالبان با پایان‌دادن به خشونت، توقف تخریب زیرساخت‌های حیاتی و تعهد به صلح پایدار به سود همه افغان‌ها، حمایت خود را از مردم افغانستان نشان دهند.»

طالبان اما گفته‌اند که پالیسی آن‌ها از آغاز حل مشکلات از راه گفت‌وگو بوده است. این گروه اتحادیۀ اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر را در جنگ افغانستان دخیل خوانده و گفته است که این کشورها هنوز هم تلاش دارند با تمدید حضور سربازان آمریکایی در افغانستان، جنگ در این کشور ادامه یابد.

روز گذشته خبرگزاری رویترز به نقل از چهار مقام ناتو خبر داد که نیروهای بین‌المللی قرار است بیش‌تر از زمان تعیین‌شده در موافقت‌نامۀ آمریکا با طالبان در افغانستان باقی بمانند.

بر بنیاد این موافقت‌نامه، قرار بود سربازان خارجی تا اول ماه می سال روان میلادی افغانستان را ترک کنند و در عوض طالبان متعهد به قطع رابطه با گروه القاعده و عدم حمله به نیروهای آمریکایی شده بودند.

طالبان اما در اعلامیۀ امروزشان از عواقب نقض این تعهدات هشدار داده، بر عملی‌شدن موافقت‌نامۀ دوحه تأکید کرده و گفته‌اند که اگر این پیمان عملی شود، هم به سود آمریکا و هم به سود کشورهای دیگر و تمام افغانان است.

طالبان گفته‌اند که تأکید آن‌ها بر صلح و گفت‌وگو دلیل ضعف آن‌ها نیست و اگر کسی موافقت‌نامۀ دوحه را نادیده بگیرد و برای ادامۀ جنگ و تمدید اشغال بهانه‌جویی کند، این گروه از ارزش‌ها، خاک، کشور و حقوق خود شجاعانه دفاع می‌تواند.

اما اوانا لونگیسکو سخنگوی ناتو می‌گوید، «تاکنون تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است. هیچ عضو ناتو نمی‌خواهد بیشتر از آن‌چه که نیاز است در افغانستان بماند، اما ما به‌گونۀ روشن گفته‌ایم که حضور ما مبتنی بر شرایط است. متحدان تمام وضعیت را بررسی می‌کنند و در بارۀ راه‌های آینده مشورت می‌کنند.»

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که دور دوم گفت‌وگوهای صلح میان هیأت‌های دولت افغانستان و طالبان نیز از یک‌ماه به این‌سو در دوحه آغاز شده است. هیات گفت‌وگوکنندۀ دولت اما می‌گوید که تاکنون تنها سه نشست برگزار شده و طالبان حاضر به برگزاری هیچ نشست رسمی نشده و میز مذاکره را رها کرده‌اند.

گفته شده که گروه طالبان برای آغاز دوباره گفت‌وگوهای صلح منتظر تصمیم دولت جدید آمریکا در مورد سرنوشت موافقت‌نامۀ صلح با این گروه است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
اخبار و تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام