گسترش ویروس کرونا در افغانستان دامن‌گیر مردمان منطقه‌های دوردست این کشور شده است، اما مردمانی نیز در برخی از ولایت‌ها هستند که هنوز از وجود این ویروس بی‌خبر اند.

شماری از خانواده‌های کوچی در ولایت فاریاب می‌گویند که هنوز از گسترش بیماری «کووید ۱۹» یا ویروس کرونا آگاهی ندارند و سرگرم دام‌پروری‌اند.

شیرگل و خان‌آغا، دو تن از کوچی‌های ولایت فاریاب که در مرز میان افغانستان و ترکمنستان زنده‌گی می‌کنند، به سلام‌وطندار می‌گویند، دور بودن‌شان از مرکز ولایت و آگاهی‌ندادن به آنان از سوی نهادهای وابسته سبب شده است که دربارۀ ویروس کرونا آگاهی نداشته باشند.

شیرگل می‌گوید: «ما مردمان مال‌دار هستیم، در مناطق دوردست زنده‌گی می‌کنیم. کسی برای ما آگاهی نداده است، پزشک هم وجود ندارد، مریض ما خودش درست شد، شد اگر نشد می‌میرد.»

خان‌آغا می‌گوید: «دربارۀ ویروس به ما کسی چیزی نگفته است، نه داکتر آمده و نه هم فرد یا گروه دیگری که برای ما دربارۀ ویروس کرونا آگاهی بدهند. یک‌بار از رادیو شنیده بودم که ویروس کرونا پیدا شده است و تمام کشورهای جهان به آن آلوده شده‌اند.»

محمدگل نورخیل، رئیس شورای کوچی‌های فاریاب با تأیید گفته‌های کوچی‌های این ولایت می‌گوید، ۸۰ درصد کوچی‌های فاریاب از وجود ویروس کرونا بی‌خبر اند و تاکنون برای آنان آگاهی‌دهیِ از سوی کدام نهاد انجام نشده است.

ذبیح‌الله، آمر امور کوچی‌های فاریاب به سلام‌وطندار هم می‌گوید، برای کوچی‌های این ولایت در بخش «کووید ۱۹» هنوز توجه درستی صورت نگرفته است.

آمر امور کوچی‌های فاریاب نیز تأیید می‌کند که تاکنون برای بیش‌تر خانواده‌های کوچی در مورد ویروس کرونا آگاهی داده نشده است و آنان از این بیماری بی‌خبر اند.

کوچی‌های شمال افغانستان

به گفتۀ آمر کوچی‌های فاریاب، هم‌اکنون نزدیک به ۴۰ تن از کوچی‌های فاریاب به این ویروس مبتلا شده‌اند و در خانه‌های‌شان بستری‌اند.

او می‌گوید: «از ۳۰ تا ۴۰ هزار خانواده‌های کوچی تنها نزدیک به ۸۰۰ خانواده از سوی یک دفتر آگاهی داده شده و برای متباقی خانواده‌ها آگاهی داده نشده است. مردم‌مان مال‌دار هستند، باید حکومت برای‌شان توجه جدی کند. هم‌اکنون بیماران بسیاری در خانه‌های‌شان بستر هستند.»

اما نعیم مصمم، رئیس صحت فاریاب به سلام‌وطندار می‌گوید، یک گروه سیار هفته‌وار به مناطق کوچی‌ها می‌رود و در مورد ویروس کرونا آگاهی‌دهی می‌کند. رئیس صحت فاریاب می‌افزاید که این گروه سیار هم‌چنان برای خانواده‌ها دارو و بسته‌های صحی توزیع می‌کند.

مسئولان آمریت کوچی‌های فاریاب می‌افزایند، اگر در موج دوم ویروس کرونا برای خانواده‌های کوچی توجه جدی نشود، آنان با مشکلات بسیار روبه‌رو خواهند شد.

فاریاب از جمله ولایت‌های شمالی افغانستان است. دست‌رسی به خدمات صحی به باشنده‌گان به‌ویژه برای کوچی‌ها در این ولایت، اندک است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: