افزایش کشت مواد مخدر در غور، باشنده‌گان و فعالان مدنی این ولایت را نگران کرده است. آنان می‌گویند که کشاورزان این ولایت ام‌سال نسبت به هر سالی دیگر، در زمین‌های کشاورزی‌شان چرس و تریاک کشت کرده‌اند.

باشنده‌گان و فعالان مدنی غور هشدار می‌دهند در صورتی که زمین‌های کشتی مواد مخدر تخریب و جلوی برداشت محصولات آن گرفته نشود، جوانان بسیاری به اعتیاد رو خواهند آورد.

ذبیح‌الله، از فعالان مدنی غور، می‌گوید: «در ولسوالی دولتیار مردمانی که خارج از ولایت غور آمدند، به‌طور بی‌پیشنه‌یی چرس و هم‌چنان تریاک کشت کرده‌اند. ما از این موضوع سخت نگران هستیم و انتظار داریم که حکومت امارت اسلامی افغانستان و ادارۀ محلی غور جلوی کشت چرس و تریاک را بگیرد.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

گل‌خان، باشندۀ ولسوالی دولتیار، می‌گوید: «توقع من از دولت این است که همین چرس را از بین ببرد، در بدل آن چیزی دیگری مردم زرع کنند که منافع مردم باشد. خواهش می‌کنیم که همین کشت را دولت از بین ببرد و خراب کند. جوانان و مردم همه معتاد می‌شوند، زنده‌گی مردم تباه می‌شود.»

باشنده‌گان و فعالان مدنی غور می‌افزایند که بیش‌ترین کشت مواد مخدر در مناطق غربی شهر فیروزکوه، مرکز این ولایت و ولسوالی دولتیار صورت گرفته است.

با این حال، شماری از کشاورزان کشت مواد مخدر در ولسوالی دولتیار می‌گویند که به‌دلیل نبود تخم‌های بذری اصلاح‌شده، کم‌بود امکانات زراعتی و بی‌کاری، ناگزیر شده‌اند تا به کشت مواد مخدر روی بیاورند.

محمدعیسی ۳۱ ساله، یک تن از کشاورزان ولسوالی دولتیار که بخشی از زمین‌های کشاورزی خود را تریاک کشت کرده است، به سلام‌وطندار می‌گوید: «زمین‌های خود را تریاک کشت کرده‌ایم، نه کار است و نه بار، ما مجبور هستیم. تریاک به صحت جوانان ضرر دارد، خواهشم از امارت اسلامی این است که به ما توجه کند، به ما تخم‌های اصلاح‌شدۀ بذری روان کند، کچالو، پیاز، انغوزه و بعضی چیزهایی که از تریاک و چرس کرده خیلی مفید است، آن‌ها را روان بکند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

اما عبدالحی زعیم، رئیس اطلاعات و فرهنگ غور، می‌گوید که کشت مواد نشه‌آور در سراسر کشور ممنوع است و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

او می‌افزاید: «به کسی که جدید کشت کند، اجازه داده نمی‌شود. مجاهدین جلوی آن افراد را می‌گیرند، یا مردمانی که جدید کشت می‌کنند از ولایت غور باشد یا از دیگر ولایت‌ها باشد، جلوی آن‌ها گرفته می‌شود و برای کسی اجازه داده نمی‌شود که تریاک، چرس و همسان آن را کشت کند.»

هنوز روشن نیست که ام‌سال چه‌قدر زمین کشاورزی در غور چرس و تریاک کشت شده‌ است. اما از گفته‌های باشنده‌گان و فعالان مدنی غور برمی‌آید که حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ جریب زمین کشاورزی در این ولایت تریاک یا هم چرس کشت شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: