پل ‌سرخ از مناطقی در کابل است که بیش‌ترین مرکزهای فرهنگی، کتاب‌خانه‌ها و کافه‌ها را در خود جا داده و از مکان‌های پر رفت‌وآمد به شمار می‌رود. مرکز فرهنگی پل ‌سرخ یکی از این مرکزهاست که روز گذشته به ابتکار شماری از جوانان گشایش یافت.

این کافه که شامل کتاب‌خانه، صنایع دستی، آموزش‌گاه موسیقی و نقاشی و هم بخشی از آن کافه است، در کنار دیگر کافه‌ها و مرکزهای فرهنگی در منطقۀ پل‌ سرخ کابل به فعالیت آغاز کرد. بنیان‌گذاران این مرکز می‌گویند که هدف از ایجاد چنین مرکز، رشد فرهنگ و هنر و ترویج مطالعه میان جوانان است.

آنان می‌افزایند، توجه‌نداشتن به فرهنگ و دوربودن از کتاب در کشور از دلیل‌های عمدۀ جنگ‌ و ناهنجاری‌های چندین دهه در کشور است که برای پایان‌دادن به آن ایجاد چنین مرکزهای فرهنگی از نیازهای مبرم به شمار می‌رود.

شاهد فرهوش، بنیان‌گذار این مرکز می‌گوید: «سخت‌ترین کار در افغانستان کار فرهنگی است. از طریق فرهنگ می‌شود این وطن را آباد کنیم، اگر بخواهیم به صلح پایدار برسیم، از راه فرهنگ و کتاب می‌‌رسیم.»

در عین حال، به باور فعالان فرهنگی هرچند در وضعیت کنونی که افغانستان با فقر فرهنگی و نبود بسترهای مناسب برای رشد آن روبه‌روست، ایجاد مرکزهای فرهنگی و فعالیت‌های خصوصی از سوی فرهنگیان مایۀ امیدواری‌ست.

صحرا کریمی، رئیس افغان‌فیلم و از شرکت‌کننده‌گان مراسم گشایش مرکز فرهنگی پل‌ سرخ با ابراز خوش‌بینی از بیش‌ترشدن مرکزهای فرهنگی در کشور می‌گوید، اتفاق‌های فرهنگی و هنری می‌تواند زمینۀ بحث و گفتمان را ایجاد و اندیشه تولید کند و جوانان را قادر خواهد کرد که تاریخ و زمان را ثبت و هویت‌سازی کنند.

در سال‌های اخیر مرکزهای فرهنگی و کافه‌ها در مناطق مختلف کابل و ولایت‌ها توجه بسیاری از جوانان را به خود جلب کرده است و جوانان بیش‌ترین زمان فراغت خود را در این مکان‌ها سپری می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: