۲۴ یا ۲۵ ساله به نظر می‌رسد؛ اما ناخوشی‌ای که در چهره‌اش نشسته، شوروهیجان جوانی را در او کشته است. او که تازه مدرک کارشناسی‌اش را در رشته‌ی تاریخ به دست آورده است، می‌گوید که از چندی به این سو، پرخاش‌گر شده و از افسردگی رنج می‌برد.

هنگامی که دلیل ناخوشی و افسردگی‌اش را می‌پرسم، بی‌کاری و نداشتن دورنمای روشن را مهم‌ترین دلیل آن عنوان می‌کند. فواد -نام مستعار- که دوره‌ی کارشناسی‌اش را با مشکل‌های اقتصادی زیادی پشت سر گذاشته، تا بتواند پس از فراغت، روی پاهای خودش بیاستد؛ اما اکنون در گوشه‌‌ای از شهر میمنه، مرکز فاریاب، زندگی فقیرانه‌ای دارد و از افسردگی رنج می‌برد.

فواد به سلام‌وطندار می‌گوید که این روزها، بی‌دلیل برای خودش بهانه دست‌وپا می‌کند و با اعضای خانواده و دوستانش درگیر می‌شود. «در طبیعت خود آدم معلوم است که وضعیتش چه‌گونه است. من دو سال پیش نرمال بودم، پس از دو سال حالا خود به خود، با هر کس جنگ و جنجال می‌کنم. در خانه و در بیرون از خانه، با دوستانم بالای اندک چیزی وارد جنگ می‌شوم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

فواد که بیش‌تر روی ناخوش زندگی را تجربه کرده است تا روی خوش آن، می‌گوید که بی‌کاری این روزهایش، سبب شده است که به ناخوشی روانی دچار شود.

او می‌افزاید: «جوانان زحمت کشیده اند، درس خوانده اند، سند فراغت گرفته اند، امروز بی‌کار هستند، جوانان زیادی به خاطر بی‌کاری معتاد به مواد مخدر شده اند، چرس می‌کشند و هم‌چنان شمار زیادی از جوانان تحصیل‌کرده، به خاطر لقمه‌نانی در کشورهای بی‌گانه مزدورکاری می‌کنند.»

ذبیح‌الله، برادر فواد، می‌گوید که او پس از این که از دانش‌گاه فارغ شده، رفتارش تغییر کرده و غیرقابل‌ پیش‌بینی شده و به کوچک‌ترین چیزها گیر می‌دهد و پرخاش‌گری می‌کند. «زمانی که تحصیل می‌کرد، نرمال بود، به خود باور داشت که وظیفه پیدا می‌کند و به خود زندگی می‌سازد؛ اما بعد از فارغ‌شدن همه خوی و خصلتش، تغییر کرده است، به یک ناهنجاری زندگی می‌کند و به بیماری روانی مبتلا شده است.»

به دنبال افزایش نرخ بی‌کاری و ناداری در یک سال گذشته، ابتلا به ناخوشی‌های روانی نیز در میان باشندگان فاریاب به ویژه جوانان، افزایش یافته است و هرچند وقت در میان، خبر خودکشی‌ای از یکی از گوشه‌های این ولایت گزارش می‌شود.

مسئولان در شفاخانه‌ی ولایتی فاریاب نیز، می‌گویند که بیش‌ترین مراجعه‌کنندگان بیماری‌های روانی به این شفاخانه، از ناداری رنج می‌برند.

نقیب‌الله خطیبی، متخصص عقلی و عصبی این شفاخانه، به سلام‌وطندار می‌گوید که در ماه‌های پسین، ابتلا به ناخوشی‌های روانی در میان باشندگان فاریاب بیش‌تر از هر زمانی افزایش یافته است.

به گفته‌ی آقای خطیبی، ابتلا به بیماری‌های روانی، بیش‌تر در میان زنان و دختران ۱۳ تا ۳۵ ساله افزایش یافته که در شماری موارد، به خودکشی در آن‌ها منجر می‌شود.

او می‌افزاید: «ماهانه حدود ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ بیمار روانی تنها در شفاخانه‌ی ولایتی مراجعه می‌کنند، هم‌چنان آمار مراجعه‌کنندگان این بیماری در معاینه‌خانه‌های شخصی متخصصان این بخش مشخص نیست، بیماری روانی در همه سن‌ها به ویژه در میان زنان و دختران ۱۳ تا ۳۵ ساله، بیش‌تر شده است.»

آقای خطیبی، می‌گوید که شمار زیادی از بیماران روانی در فاریاب، برای گریز از ناخوشی‌های شان، با خوردن دارو‌های زهری و خودسوزی، به خودکشی اقدام می‌کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «بیمارانی که مراجعه می‌کنند، به خواست‌های شان رسیدگی نمی‌شود، به خودکشی دست می‌زنند، مواد زهرآگین می‌خورند و حتا بعضی‌های شان به چاه خود شان را می‌اندازند.»

در همین حال، متخصصان عقلی و عصبی در فاریاب، می‌گویند که با با توجه به افزایش شمار بیماران روانی در این ولایت، نیاز است که بخش ویژه‌ای برای رسیدگی به آن‌ها در شفاخانه‌ی ولایتی فاریاب ایجاد شود.

عجب‌گل حمیدی، رییس صحت عامه‌ی فاریاب، بارها به رسانه‌ها گفته است که شفاخانه‌ی ولایتی این ولایت، با کم‌بود تشکیلات روبه‌رو است و در حالی که امکانات ۱۰۰ بستر را دارد، برای ۳۰۰ بستر خدمات ارائه می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: