مقام‌های امارت اسلامی، با خبردادن از افزایش حجم تبادلات بازرگانی میان افغانستان و ایران در مقایسه با دوره‌ی جمهوری، می‌گویند که تلاش‌ها برای افزایش ارزش تبادلات دوجانبه،‌ از دو میلیارد به ۱۰ میلیارد دالر در سال جریان دارد.

آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت، به سلام‌وطندار می‌گوید: «نسبت به جمهوری، تجارت ما سالانه به دو میلیارد دالر می‌رسد که با آوردن سهولت‌ها، می‌توانیم تجارت خود را با ایران به ۱۰ میلیارد دالر برسانیم. وزیر صنعت و تجارت، نیز در سفرش به ایران، در دیدار با مسئولان این کشور، در باره‌ی آوردن سهولت‌ها در بخش تجارت و ترانزیت، گفت‌وگو کرده و خواهان سرعت‌بخشیدن کارها شده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

همین گونه، ضیااحمد تکل، معاون سخن‌گوی وزارت امور خارجه، می‌گوید که روز گذشته در دیدار مقام‌های این وزارت با هیئت ایرانی، ایران به پشتیبانی همه‌جانبه‌اش از محصولات کشاورزی افغانستان، وعده داده است. او می‌افزاید: «سفیر ایران گفته که کشورش آماده است تا محصولات و میوه‌های افغانستان را به بهای خوب خریداری کند و  در بخش زراعت، با تاجران افغان هر گونه هم‌کاری داشته باشد.»

این در حالی است که خان‌جان الکوزی، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، می‌گوید که میوه‌های تولیدی افغانستان، نمی‌تواند در بازارهای ایران جایی پیدا کند؛ زیران این میوه‌ها در ایران نیز وجود دارند. او می‌افزاید: «اگر در بخش معدن سرمایه‌گذاری کنیم، می‌توانیم از معادن و مواد خام به ایران بفرستیم یا هم اگر در قسمت برق و زراعت و آبیاری، سرمایه‌گذاری شود، صادرات ما زیاد ‌می‌شود. هم‌چنان می‌توانیم از ایران واردات داشته باشیم؛ چون ما سالانه شش میلیارد دالر مارکت مصرفی داریم و می‌توانیم بیش‌تر مواد را از ایران بیاوریم به ویژه سوخت. این خوب است که یک سیستم، به ویژه در قسمت انکشاف معدن و زراعت، ساخته شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

آگاهان مسائل اقتصادی اما کارایی افزایش تبادلات بازرگانی با ایران برای افغانستان را، منوط به گماشته‌شدن افراد متخصص و باتجربه در سکتور تجارت می‌دانند. آمنه هاشمی، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید: «اگر این برنامه عملی شود، ما شاهد دست‌آوردهای خوب اقتصادی خواهیم بود؛ اما برای اجرای این برنامه‌ها، به افراد متخصص نیاز داریم که در این راستا، دانش، تجربه و سیاست لازم را بدانند. هم‌چنان بفهمند که چه گونه از این روابط تجاری به سود افغانستان استفاده کنند تا میزان مفادی که به افغانستان می‌ماند را بالا ببرند.»

در حالی از تلاش‌ها به افزایش حجم تجارت با ایران حرف به میان می‌آید که افغانستان به دلیل انزوای سیاسی در روابط بازرگانی‌اش با جهان، نیز با محدودیت روبه‌رو شده و ناچار است برای بهبود وضعیت اقتصادی، به گسترش روابط بازرگانی با شماری از کشورهای همسایه و منطقه بسنده کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: