وزارت انرژی و آب به‌منظور جلب سرمایه‌گذاری در بخش آب و انرژی، امروز نشستی را با حضور مقام‌های حکومت سرپرست امارت اسلامی و شرکت‌های علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در این بخش‌، به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برگزار کرد.

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، در این نشست می‌‌گوید نبود مدیریت آب و منابع موجود برای تولید انرژی سبب شده‌ است که مردم به آب و برق مورد نیاز خود دست‌رسی نداشته باشند.

سرپرست وزارت انرژی و آب تأکید می‌کند که این وزارت به‌دنبال ایجاد زمینه برای سرمایه‌گذاری در بخش مدیریت آب و تولید انرژی از منابع مختلف داخلی‌ست.

در همین حال، مقام‌های حکومت سرپرست امارت اسلامی در نشست جلب سرمایه‌گذاری در بخش آب و انرژی، یک بار دیگر خواهان سرمایه‌گذاری در افغانستان شدند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به گفتۀ آنان، وجود امنیت و نبود فساد در افغانستان زمینه‌های سرمایه‌گذاری را به‌طور بهتر مهیا کرده است.

عبدالغنی برادر، معاون نخست رئیس‌الوزراء، در این نشست می‌‌گوید: «تمام مسئولان و وزیران امارت اسلامی تا توان در بخش‌های خود کار می‌کنند و خواهش من از سرمایه‌گذاران و تاجران این است که افغانستان را خود مان بسازیم و به خودکفایی برسانیم. به این امیدوار هم نباشیم که دیگر کشورها بیایند و جور بکنند.»

شهاب‌الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم، نیز در این نشست می‌‌گوید: «ما طرح تولید ۱۷۰۰ مگاوات برق از سنگ زغال را تهیه و ارائه کرده‌ایم. ما دو نوع معدن داریم، معادن کوچک را که تنها به شرکت‌های داخلی می‌دهیم.»

این در حالی‌ست که پیش از این وزارت انرژی و آب اعلام کرده بود که در این نشست ۱۳۲ پروژه را به سرمایه‌گذاران پیشنهاد می‌دهد و تاکنون دست‌کم ۲۰۰ شرکت برای اشتراک در این نشست علاقه‌مندی نشان داده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این همه، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید که نزدیک به ۲۰۰ میلیون دالر برای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی در کشور وعده شده‌ است.

او می‌افزاید: «دوستانی که با ما در تماس هستند، حاضر شدند و اعلام کردند که ما می‌توانیم تا ۲۰۰ میلیون دالر در بخش انرژی سرمایه‌گذاری کنیم.»

گفتنی‌ست که به‌دلیل نبود استراتژی و سیاست مؤثر در بخش تولید انرژی و مدیریت آب در کشور، شهروندان در قسمت دست‌رسی به آب و برق مورد نیاز با مشکلات بسیاری روبه‌رو اند.

براساس معلومات‌، افغانستان هم‌اکنون تنها حدود ۲۲ درصد از برق مورد نیاز خود را از منابع داخلی تولید می‌کند و متباقی آن از کشورهای ایران، اوزبیکستان، ترکمنستان و تاجیکستان وارد می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: