پس از بیش از یک سال از رویکارآمدن حکومت سرپرست امارت اسلامی در افغانستان، کمیسیون تخطی رسانهها در کشور فعالیت خود را از سر گرفته است.
عبدالحق حماد، مسئول نظارت بر نشرات رسانهها در وزارت اطلاعات و فرهنگ، به سلاموطندار میگوید که کمیسیون تخطی رسانهها دوباره آغاز به کار و امروز نخستین نشست خود را در مقر وزارت اطلاعات و فرهنگ برگزار کرده است.
به گفتۀ آقای حماد، نخستین نشست کمیسیون تخطی رسانهها که ۱۲ تن از نهادهای مختلف دولتی، سیاستگران و جامعۀ رسانهیی عضو آناند، به سرپرستی خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ برگزار شده است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
مسئول نظارت بر نشرات رسانهها در وزارت اطلاعات و فرهنگ میافزاید که اعضای این کمیسیون طبق لزومدید مقامهای امارت اسلامی بهطور انتصابیست و شمار آنها قابل تغییر است.
از سویی هم، عبدالحق حماد با انتقاد از فعالیت کمیسیون تخطی رسانهها در دوران دولت پیشین، تأکید میکند که به این کمیسیون صلاحیتهای بیشتری داده شده است.
او میگوید: «نخیر، انتخابات نبود، نظر به لزومدید رهبری امارت اسلامی و همچنان نظر به اینکه این یک کمیسیون مستقل باشد و در آن نمایندۀ رسانهیی باشد تا مشکلات رسانهها را خوبتر و بهتر به کمیسیون برساند، یک ساختار ایجاد شد.»
با این حال، برخی از نهادهای پشتیبان رسانههای افغانستان از آنچه نبود هماهنگی با آنان در بخش ساختار و تشکیلات این کمیسیون است، انتقاد دارند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
آنان ضمن اینکه از آغاز به کار دوبارۀ کمیسیون تخطی رسانهها استقبال میکنند؛ اما خواهان هماهنگی بیشتر با نهادهای رسانهییاند.
ظریف کریمی، مسئول نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان یا نی و عضو رهبری فدراسیون ژورنالیستان و نهادهای رسانهیی افغانستان، میگوید: «ما از چنین کاری که کمیسیون آغاز به کار میکند، از ساختار و نوعیت کار و از اعضای آن کلاً بیخبر هستیم. ما بارها از وزارت اطلاعات و فرهنگ خواستیم که کمیسیون تخطی رسانهها در هماهنگی با نهادهای رسانهیی آغاز به کار کند و در راس کمیسیون افراد مسلکی باشند.»
این در حالیست که در جریان یک سال گذشته که حکومت سرپرست امارت اسلامی در کشور حاکمیت دارد، خبرنگاران و رسانهها با مشکلات جدی روبهرو بودند. در این مدت، بارها خبرنگاران از سوی نیروهای امارت اسلامی بهطور انتقادبرانگیز بازداشت و در مواردی نیز شکنجه شدند.