مسئولان خانۀ صلح افغانستان وضعیت کنونی در کشور را پیچیده و نگران‌کننده می‌خوانند. عبدالله رسولی، عضو هیأت رهبری این نهاد امروز در یک نشست خبری‌ در کابل می‌گوید که هرچند وضعیت کشور مبهم و غیرقابل پیش‌بینی‌ست؛ اما دولت طرح و برنامۀ مشخصی برای بیرون‌رفت از وضعیت کنونی روی‌دست ندارد.

او می‌افزاید، موقف دولت در بخش جنگ و صلح افغانستان تعریف‌ناشده است و روشن نیست که دولت با گروه طالبان صلح می‌کند یا جنگ. این عضو هیأت رهبری خانۀ صلح افغانستان هم‌چنان می‌گوید که جامعۀ جهانی و کشورهای منطقه به‌جای پشتی‌بانی از ارزش‌های بیست سال پسین، از طالبان و گروه‌های تروریستی پشتی‌بانی می‌کنند.

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

عبدالله رسولی می‌گوید: «جامعۀ جهانی و کشورهای همسایه به‌جای این‌که از ارزش‌ها و دستاوردهای دو دهۀ ما حمایت و حفاظت کنند، نقش فعالی در ترویج افکار منفی، جنگ روانی و حمایت از گروه‌های تروریستی و طالبان داشته‌اند که این خود جفای بزرگی به حق مردم، دموکراسی نوپا، شهدای راه آزادی و دستاوردهای مردم افغانستان داشته است.»

از سویی هم، دکتر عالمه، معین وزارت دولت در امور صلح که دربارۀ آخرین جزئیات گفت‌وگوهای بین‌الافغانی در دوحۀ قطر سخن می‌زند، می‌گوید که این روند به گونۀ جدی ادامه ندارد و طالبان در پی ضایع‌کردن وقت و کسب مشروعیت جهانی‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او می‌افزاید که طالبان تلاش دارند به بهانۀ برپایی نظام اسلامی، امارت را در افغانستان مستقر کنند. «طالبان در نشست اخیر نوع نظام اسلامی را مطرح کرده‌اند؛ در حالی که نمی‌دانند چه نوع نظام اسلامی می‌خواهند. افغانستان یک کشور اسلامی‌ست، قانون اساسی را همه مطالعه کرده‌اید، کجای این قانون مسألۀ اسلامی نیست. مقصد آنان از نظام اسلامی در حقیقت برپایی امارت است.»

خانۀ صلح افغانستان پیشنهاد می‌دهد که دولت باید از هرگونه محافظه‌کاری در برابر جامعۀ جهانی خودداری و نقش آن را در مسایل جنگ و صلح افغانستان مشخص کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: