هم‌زمان با نگرانی‌های جهانی از وضعیت سیلاب‌زدگان در افغانستان، آسیب‌دیدگان سیلاب‌ها در بغلان و غور از دست‌رسی‌نداشتن به غذا، آب آشامیدنی و سرپناه شکایت کرده و می‌گویند که نهادهای مسئول آنان را به حال خود رها کرده‌ اند.

محمد، باشنده‌ی شهر فیروزکوه، مرکز غور، می‌گوید که روزها برای دریافت آب‌ آشامیدنی و شب‌ها برای یافتن جایی خوابیدن سرگردان اند.

او می‌افزاید: «همسر و کودکانم را در سیلاب‌ها از دست داده‌ام؛ کمکی به ما نرسیده است؛ دو خانه داشتم که هر دویش پر از ریگ شده است. از دولت می‌خواهیم که دست ما را بیگرد؛ چون ما بسیار زیاد آسیب دیده‌ایم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

جاوید، باشنده‌ی شهر پل‌خمری، مرکز بغلان که در سیلاب‌های اخیر خانه‌اش را از دست داده است نیز، می‌گوید:

«سیل آمد همه‌ی باغ‌ها و خانه‌های ما را برد؛ ما نتوانیستم  وسایل خود را بیرون کنیم؛ بسیاری‌ها جایی برای زندگی ندارند؛ آب‌ چاه‌ها خراب است آب آشامیدنی نیست.»

بر اساس آمار وزارت امور مهاجران و عودت‌کنندگان، در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌های ویران‌گر پسین در بغلان، ۳۱۵ تن جان باخته و هزار و۶۳۰ تن دیگر زخمی و نزدیک به سه هزار منزل رهایشی ویران شده است؛ همین ‌گونه در سیلاب‌های اخیر در غور نیز، نزدیک به ۶۰ تن جان باخته و صدها خانه‌ی رهایشی ویران شده‌ است.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان گفته است که پس از بغلان و غور، سیلاب‌ها در تخار و فاریاب نیز ده‌ها کشته بر جا گذاشته است.

در همین حال، برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل (یونیسف) و گزارش‌گر ویژه‌ی این سازمان برای افغانستان، با نگرانی از وضعیت سیلاب‌زدگان و بی‌خانمان‌شدن هزاران خانواده، خواستار اختصاص بودجه‌ی بیش‌تر سازمان ملل به سیلاب‌زدگان افغانستان شده ‌اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

آگاهان محیط‌زیستی اما می‌گویند که برای کاهش اثرهای منفی تغییرهایی آب‌وهوایی در افغانستان نیاز است که پروژه‌های سازگاری کشورهای صنعتی در افغانستان روی دست گرفته شود.

نجیب‌الله سدید، کارشناس محیط‌‌‌زیستی می‌گوید: «سیلاب‌ها می‌تواند فرصت هم باشد، مدیریت آب‌ریزه‌ها ایجاد شود، ارتفاع‌ها به شکل پته خندق‌ها ساخته شود؛ بندها اعمار شود، سیلاب‌ می‌تواند رطوبت خاک را بهتر کرده و آب‌های زیرزمینی را بیش‌تر کند.»

با این که وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی، در باره‌ی میزان و چه‌گونگی کمک‌رسانی به سیلاب‌زدگان چیزی نمی‌گوید؛ اما تا اکنون قطر و برخی از کشورها و نهادهای داخلی و بیرونی از کمک‌رسانی‌های شان به سیلاب‌زدگان خبر داده ‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: