شماری از بازماندگان سیلاب‌های مرگ‌بار و ویران‌گر روز جمعه در بغلان، با ابراز نگرانی از دست‌رسی‌نداشتن به هیچ امکاناتی و ازدست‌دادن تمامی داروندار شان، می‌گویند که نیاز فوری به سرپناه‌های موقت، مواد غذایی و بهداشتی دارند.

جمیله و شمس‌الدین، دو تن از آسیب‌دیدگان سیل در بغلان، به سلام‌وطندار می‌گویند که اگر کمک‌های مردمی و نهادهای خیریه به آن‌ها نمی‌رسید، شاید از گرسنگی تلف می‌شدند.

جمیله، می‌افزاید: «سیل لگدم کرد؛ تکه و پارچه‌ام کرد؛ لای مرا محکم گرفته بود؛ فرزندانم را سر دیوار بالا کردم. آن‌ها نجات یافته اند؛ به کوه برآمدیم مکمل همه چیزها را سیل برد؛ هیچی نداریم؛ نه لباس داریم، نه غذایی به ما باقی مانده است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

شمس‌الدین، نیز می‌افزاید: «خواست من این است که به این مردم رسیدگی زیاد شود؛ فرش و ظرف کمک کنند؛ مواد خوراکی کمک کنند. اگر کمک نشود، این مردم کلش طبقه‌ی غریب‌کار است؛ کسی را ندارند؛ هیچی هم به آن‌ها باقی نمانده است.»

بر اساس آمارهای ارائه‌شده از سوی مسئولان محلی در بغلان، در نتیجه‌ی سیلاب‌ها در ۱۰ ولسوالی این ولایت هزاران خانه ویران شده است. با این حال، صندوق نجات کودکان و صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، روز یک‌شنبه به خبرگزاری رویترز گفته که ۳۱۰ هزار کودک در نتیجه‌ی سیلاب‌های مرگ‌بار و ویران‌گر در شمال افغانستان به ویژه در بغلان، آسیب دیده و دست‌کم ۵۱ کودک جان باخته اند.

شفیق‌الله ۱۲ساله، باشنده‌ی بغلان که چهار عضو خانواده‌اش را در سیل از دست داده است، به سلام‌وطندار می‌گوید: «به بیرون برآمدیم؛ کل جاها سیل بود؛ خانه آمدیم، دیوار و دروازه را چپه کرد؛ من درخت را محکم گرفتم، سیل در خانه درآمد؛ برادرم همان جا جان داد و مادرم را هم سیل با خود برد.»

جاوید، دیگر باشنده‌ی بغلان که سه کودک و همسرش را سیلاب با خود برده است، نیز به سلام‌وطندار می‌گوید: «من کاریگر هستم؛ از طرف صبح سر کار رفتم؛ تا وقتی پس آمدم که دیوار و این‌ها را سیل برده؛ خانه‌ها را مکمل برده. پنج نفر اعضای فامیلم را کامل برده؛ خانم و چهار طفلم است؛ طفل‌هایم هشت‌ساله، پنج‌ساله و یکی سه‌ساله بود و همه از بین رفتند.»

از سویی هم، علم مجیدی، سخن‌گوی والی بغلان، از ویران‌شدن کلی و قسمی نزدیک به ۷۰۰۰ خانه در نتیجه‌ی سیلاب‌ها در ۱۰ ولسوالی این ولایت خبر می‌دهد. او می‌گوید: «تقریباً ۱۰ ولسوالی متضرر شدند، ۱۵۴ تن تا کنون کشته داشته‌ایم، ۲۵۰ تن زخمی داریم. از ناپدیدشدگان آمار مشخص نیست، آمارها هم در حال تغییر است. بالاتر از ۴۰۰۰ خانه به گونه‌ی کلی و بیش از ۲۵۰۰ خانه به گونه‌ی قسمی تخریب شدند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این همه، مسئولان در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، از ادامه‌‎ی عملیات نجات و کمک‌رسانی به سیلاب‌زدگان سخن می‌زنند.

مسئولان محلی در بغلان، نیز می‌گویند که تا کنون در ولسوالی‌های بغلان مرکزی و برکه به آسیب‌دیدگان خیمه‌ توزیع شده است و روزانه‌ مواد غذایی به آن‌ها رسانیده می‌شود.

گفتنی است که تا کنون اتحادیه‌ی اروپا ۹۷ تُن دارو و تجهیزات طبی به سیلاب‌زدگان افغانستان کمک کرده و ایالات متحده‌ی امریکا نیز از بسیج کمک‌هایش به آسیب‌دیدگان سیلاب‌ها اطمینان داده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: