با آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۲ و بسته‌بودن دروازه‌های مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران، شماری از جوانان در شهر کابل، با برگزاری نمایش‌گاه خیابانی کتاب، می‌کوشند تا ذهن‌های ناامید دختران، زنان و دیگر جوانان را، با مطالعه سرگرم کنند.

عبدالحسین فرهمند، مسئول برگزاری این نمایش‌گاه، هدف از برگزاری آن را گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی در میان جوانان، عنوان می‌کند. او می‌افزاید: «در این جا حدود ۲۰۰۰ جلد کتاب از جمله رمان، داستان، روان‌شناسی، حقوق و علوم سیاسی را، آورده‌ایم و این نمایش‌گاه تا پنج روز ادامه دارد. ما برای نهادینه‌سازی مطالعه و فرهنگ کتاب‌خوانی، به شیوه‌های مختلف تلاش داریم مانند راه‌اندازی مسابقه‌های کتاب‌خوانی، در دست‌رس‌قراردادن و امانت‌دهی کتاب‌ها و سالن مطالعه به گونه‌ی رایگان به آنان که تا کنون، ۷۰۰ تا ۷۵۰ جلد کتاب را برای مطالعه به امانت داده‌ایم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

فرهمند، می‌گوید که برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در جامعه، سالن کتاب‌خوانی نیز ایجاد کرده است که روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن در آن برای مطالعه مراجعه می‌کنند.

سمیرا محمدی، دیگر برگزارکنند‌‌ه‌ی این نمایش‌گاه، به سلام‌وطندار می‌گوید: «بیش‌تر مراجعه‌کنندگان دنبال شعر و رمان اند، کتاب‌های مولانا و خیام و حافظ زیاد طرف‌دار دارد. تا کنون مطالعه‌کنندگان دختر بیش‌تر بوده و پیرمردان هم خیلی زیاد بوده، این برایم جای تعجب است؛ نظر به جوانان و نوجوانان، پیرمردان بیش‌تر آمدند و کتاب‌ها را از ما گرفتند.»

عبدالباقی، از دیگر برگزارکنندگان این نمایش‌گاه، نیز می‌گوید: «از صبح تا حالا ۲۰ جلد کتاب را فروختم، مشتری‌ها بیش‌تر دخترخانم‌ها اند. یک روحیه‌دهی برای دانش‌آموزان و جوانان ایجاد می‌کند تا در خانه کتاب بخوانند؛ زیرا مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها بسته است و این‌ها می‌توانند در خانه مطالعه‌ی خود را ادامه بدهند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

شریفه، یکی از اشتراک‌کنندگان در این نمایش‌گاه، می‌گوید: «فرهنگ مطالعه اخیراً کم‌رنگ شده است و با برگزاری هم‌چو نمایش‌گاه‌ها، این رواج بیش‌تر می‌شود و فرهنگ می‌شود. توصیه‌ی ما این است که مطالعه‌ی کتاب در زندگی خیلی نقش دارد. وقتی در صفحه‌های مجازی می‌رویم، وقت و تمام روز ما صرف می‌شود و به جای او، می‌توانیم کتاب مطالعه کنیم.»

نمایش‌گاه خیابانی کتاب در حالی در شهر کابل برگزار می‌شود که هنوز کتاب‌خوانی جزو روزمرگی مردم نشده و میانگین مطالعه‌ی شهروندان، کم‌تر از سه دقیقه در روز است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: