مسئولان ادارۀ هوانوردی ملکی اعلام کردهاند که نخستین پرواز غیرنظامی با خلبان و خدمههای زن در تاریخ هوانوردی کشور توسط شرکت هوایی کامایر میان کابل و هرات انجام شده است.
محمدقاسم وفاییزاده، رئیس ادارۀ هوانوردی ملکی گفته است که تمام عملۀ این پرواز زنان بودهاند.
رئیس ادارۀ هوانوردی امروز (شنبه، نهم حوت/اسفند) در فیسبوکش نوشته است: «محدثه میرزایی پیلوت افغان و کپتان ویرونیکا بورسیوا با چهار عمله پرواز زن، طیارۀ نوع ایرباس۷۳۷-۵۰۰ را در یک پرواز ۸۰ دقیقهیی میان کابل و هرات (فاصلۀ ۳۵۰ مایل) به طور مستقل مدیریت کردند.»
به گفتۀ او، ادارۀ هوانوردی ملکی افغانستان این پرواز را نشانهیی از رشد حضور زنان در بخشهای مختلف بهویژه هوانوردی ملکی میداند. آقای وفاییزاده نیز نوشته که رهبری ادارۀ هوانوردی ملکی برای تقویت حضور زنان در سطح رهبری این بخش و بخشهای فنی آن متعهد است.
از جانبی هم، وبسایت «بزنس اینسایدر» گفته که این پرواز چهارشنبۀ هفتۀ گذشته، ششم حوت/اسفند از کابل به شهر هرات و برعکس آن از هرات به شهر کابل انجام شده و ۹۰ دقیقه زمان را در بر گرفته است.
جوش کاهیل، منتقد خدمات هواپیمایی و یوتیوبر که برای مستندسازی در این پرواز دعوت شده بوده، به اینسایدر گفته که این پرواز هواپیمای کامایر هیچ تفاوتی با پروازهای دیگر نداشته و کامل راحت بوده است.
کاهیل همچنان به بزنس اینسایدر گفته است که خدمههای این پرواز نیز مانند خیلی جاهای دیگر، مسلکی و رسمی بودهاند. به گفتۀ کاهیل، او در چندین برنامۀ راهنمای پروازهای بینالمللی حضور داشته؛ اما هیچ تغییراتی را با این پرواز حس نکرده است.
او افزوده است که دیدن خلبانهای زن در سراسر جهان، بهویژه در جامعههای مردسالار مانند خاورمیانه، بسیار نادر است، اما او امیدوار است که مستندش در مورد شرکت هوایی کامایر سبب تغییر در جامعه شود و زنان بیشتری به بخش هوانوردی بپیوندند.
او در عین حال گفته است، در حالی که نخستین پرواز با خلبان و خدمههای پرواز یک دستاورد بزرگ است، اما در افغانستان بهخاطر دلیلهای امنیتی تجلیل از اینگونه دستاوردها خیلی اندک است.
در گزارش بزنس اینسایدر نیز آمده است که پرواز هواپیمای کامایر به کشورهای اروپایی ممنوع است، اما بهزودی پرواز کامایر به فرانکفورت آلمان به کمک سربازرسی عملیات ایمنی پرواز ایاتا (انجمن ترانسپورت هوایی بین المللی) آغاز میشود.