ناوقت‌های روز گذشته طرح ۱۴ صفحه‌یی که گویا پیش‌نویس طرح صلح برای نشست ترکیه است، در رسانه‌ها دست‌به‌دست شد. این پیش‌نویس زیر نام توافق صلح افغانستان معرفی شده که شامل چهار بخش اصلی اصول راهنما برای آیندۀ افغانستان، نقشۀ سیاسی افغانستان، نظام سیاسی آیندۀ افغانستان و ختم جنگ است.

حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار و حزب وحدت اسلامی به رهبری محمدکریم خلیلی با انتقاد از این طرح می‌گویند که این طرح جامع نیست و مشکلات فراوان دارد.

همایون جریر، رئیس بخش رسانه‌های حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار می‌گوید که این حزب طرحی به شورای عالی مصالحۀ ملی نداده و این طرح حاوی دیدگاه شورای عالی مصالحۀ ملی و دولت است. به گفتۀ آقای جریر، طرحی که بیرون داده شده بیش‌تر به مقاله‌یی می‌ماند که دو نکتۀ برجسته دارد، یکی آن شامل دیدگاه دولت و دوم هم شامل دیدگاه شورای عالی مصالحۀ ملی‌ست.

قربان‌علی فصیحی، رئیس دفتر سیاسی حزب وحدت اسلامی به رهبری محمدکریم خلیلی نیز با انتقاد از این طرح می‌گوید که نوع نظام و طرف‌های گفت‌وگوکننده قابل بحث است. به گفتۀ او، در این پیش‌نویس تنها بحث دو جناح مطرح بوده و دیگر طرف‌ها به فراموشی سپرده شده‌اند.

خواستیم دیدگاه شورای عالی مصالحۀ ملی را نیز در این باره داشته باشیم؛ اما با تماس‌های پی‌هم موفق نشدیم.

تاکنون این پیش‌نویس از سوی مقام‌های شورای عالی مصالحۀ ملی تأیید یا رد نشده، اما آنان پیش از این گفته بودند که پیش‌نویس طرح صلح افغانستان برای نشست استانبول نهایی شده است.

آتش‌بس فوری و دایمی در افغانستان، پایان جنگ، حفظ ارزش‌های مردم‌سالاری و قانون اساسی و حکومت گذار از موارد مهم این طرح گفته شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: