مسئولان کمیته‌ی جمع‌آوری گداها در فاریاب، می‌گویند که بر اساس فرمان هبت‌الله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی و فیصله‌ی مقام‌های محلی این ولایت، کمیته‌ای برای گردآوری تکدی‌گران، متشکل از هفت نهاد شامل مقام ولایت، فرماندهی امنیه، ریاست‌های صحت عامه، شهدا و معلولین، کار و امور اجتماعی، شهرداری میمنه و جمعیت هلال‌احمر افغانی، ایجاد شده است. به گفته‌ی آنان، روند گردآوری تکدی‌گران از هفته‌ی گذشته در فاریاب آغاز شده است و در جریان چهار روز نخست، ۱۳۰ تکدی‌گر از جاده‌های شهر میمنه، مرکز این ولایت، گردآوری و به مکان تعیین‌شده انتقال داده شده اند.

احمد طاهر، رییس کمیته‌ی جمع‌آوری گداها در فاریاب، به سلام‌وطندار می‌گوید که پس از بایومتریک تکدی‌گران، به آنانی که توان کارکردن را دارند، از طریق ریاست کار و امور اجتماعی و شهرداری میمنه، زمینه‌ی کار فراهم می‌شود، کسانی که معلول اند، در ریاست شهدا و معلولین ثبت می‌شوند، بیماران و معتادان مواد مخدر از سوی ریاست صحت عامه زیر درمان قرار می‌گیرند و به کسانی که بی‌سرپرست هستند، ماهانه پنج هزار افغانی از سوی دفتر جمعیت هلال‌احمر افغانی پرداخت می‌شود.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

او می‌افزاید: «تا کنون ما ۱۳۰ تن از گداها را از سطح شهر میمنه جمع‌آوری کرده‌ایم؛ به تعداد ۴۰ تن مردان بزرگ‌سال است، ۳۰ تن کودک و بقیه زنان است. سه قسم گدا است. گدای حرفه‌ای، گدای سازمان‌دهی و گدای مستحق. به گداهای مستحق از طرف سره‌میاشت ماهانه پنج هزار افغانی معاش پرداخت می‌شود، گدای سازمان‌دهی به محکمه معرفی می‌شود و به گدای حرفه‌ای، در شاروالی/شهرداری زمینه‌ی کار مساعد می‌شود.»

در همین حال، شماری از تکدی‌گرانی که از شهر میمنه گردآوری شده اند، می‌گویند که سرپرست ندارند و برای پیداکردن نفقه‌ی فرزندان و خانواده‌ی شان، به تکدی‌گری رو آورده اند.

فاطمه، باشنده‌ی اصلی ولسوالی بالامرغاب بادغیس و یک تن از گداهای گردآوری‌شده در شهر میمنه، در باره‌ی این که چرا به تکدی‌گری رو آورده است، می‌گوید: «من نان‌آور چهار کودک خود هستم، از مجبوری گدایی می‌کنم. اگر مجبور نباشم، چرا با کودکانم پیش پارک بنشینم؟ کمک نیست، اگر کمک بکنند، با کودکانم این جا چه کنم؟»

قمرگل، باشنده‌ی ولسوالی کوهستان فاریاب و یک تن از گداهای گردآوری‌شده در شهر میمنه، هم در باره‌ی این که چرا به تکدی‌گری رو آورده است، می‌گوید: «گفتم ۱۰۰ افغانی پیدا کنم، یک_چهار قرص نان ببرم، دیگر به شهر نمی‌گردم. اگر داشته باشم، چرا خودم را عذاب بدهم؟»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عصمت‌الله، باشنده‌ی ولسوالی غورماچ فاریاب و یک تن از گداهای گردآوری‌شده در شهر میمنه، نیز در باره‌ی این که چرا به تکدی‌گری رو آورده است، می‌گوید: «پدر و مادرم مرده اند، من پیش خاله‌ام زندگی می‌کنم، دیگر جای ندارم. حکومت به ما کمک کند، نان و لباس ما را بدهد، مکتب می‌خوانم.»

گفتنی است که امارت اسلامی سال گذشته روند گردآوری تکدی‌گران را در کابل و شماری از شهرهای بزرگ کشور آغاز کرد. بر اساس گزارش‌های پخش‌شده، تا کنون هزاران تکدی‌گر از سطح شهر کابل و شماری از ولایت‌ها از سوی کمیته‌های موظف، گردآوری شده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: