با نزدیکشدن سال ۱۴۰۳، کارزار نهال‌شانی در لغمان آغاز شده است. محمدولی محسن، رییس زراعت، آبیاری و مالداری لغمان، میگوید که در جریان کارزار غرس نهال، ۲۰ هزار اصله نهال در مرکز و ولسوالیهای این ولایت غرس و برای نگه‌داری و حفاظتِ پس از غرس، نیز توجه جدی خواهد شد.

رییس زراعت، آبیاری و مالداری لغمان، می‌افزاید که هم‌زمان با آن تا ۸۰۰ هزار نهال از قوریه‌های خصوصی لغمان به دیگر ولایت‌های کشور ارسال خواهد شد و اکنون این روند جریان دارد.

به گفته‌ی محمدولی محسن، او نشست‌هایی را با صاحبان قوریه‌های شخصی برگزار کرده است و آمادگی دارد تا در چارچوب امکانات ریاست زراعت، با آن‌ها کمک کند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

رییس زراعت لغمان، می‌گوید: «من به ساحه رفته بودم، در لغمان کم‌وبیش ۸۰۰ هزار نهال تولید شده که در آن نهال‌های میوه و بوته‌های زینتی شامل است. از قوریه‌ها نیز دیدن کردم؛ با آن‌ها کمک صورت گرفته و بعد نیز کمک خواهیم کرد.»

در همین حال، باشندگان لغمان، نیز خوش‌حال اند که نهادهای مسئول دولتی در سال روان ۲۰ هزار اصله نهال را در سراسر این ولایت غرس می‌کنند؛ اما آن‌ها تأکید می‌کنند که به حفاظت از نهال‌ها توجه ویژه صورت گیرد.

وحیدالله، باشنده‌ی لغمان، می‌گوید که در سال‌های گذشته نهال‌های زیادی در این ولایت غرس شده بود؛ اما چون به ‌درستی از آن‌ها مراقبت نمی‌شد، خشک شدند.

او می‌افزاید: «این خبر خوب است که امسال در لغمان نهال غرس می‌شود؛ اما توقع ما این است که از این نهال‌ها مراقبت صورت گیرد. در سال‌های گذشته نیز هزاران نهال غرس می‌شد؛ ولی به مراقبت آن‌ها توجه نمی‌شد. اگر این نهال‌ها در شهر و دشت‌ها غرس شود و یک تیم مراقبت از نهال‌ها ایجاد شود، من فکر می‌کنم نتیجه‌ی خوبی خواهد داد.»

از سویی هم، قوریه‌داران در لغمان، می‌گویند که امسال بازار نهال مناسب است و تلاش می‌کنند نهال و نباتات زینتی بیش‌تری را به ولایت‌های دیگر بفرستند.

محمداسحاق، قوریه‌دار در لغمان، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید: «امسال قلمه و بذر ۳۵ هزار نهال را کشت کردم که برخی درختان میوه و برخی دیگر زینتی بودند. حالا تعدادی از آن‌ها را این جا در لغمان می‌فروشم و بقیه را به ولایت‌های دیگر می‌فرستیم که سودش خوب است.»

با این حال، کارشناسان محیط زیست، نیز این اقدام را می‌پسندند و می‌گویند که با افزایش فضای سبز، می‌توان از تغییرهای آب‌وهوایی جلوگیری کرد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

احمد ویسی، کارشناس محیط ‌زیست، می‌گوید که افغانستان با تغییرهای شدید آب‌وهوایی روبه‌رو است و لازم است که همه در این زمینه باهم هم‌کاری کنند.

او می‌افزاید: «کاشت نهال و گیاه و افزایش فضای سبز، نقش سازنده‌ای در جلوگیری از تغییرات اقلیمی دارد؛ هم‌چنین هوا را پاک می‌کند. بنابراین، کاشت درختان و گیاهان و مراقبت از آن‌ها مفید است تا بتوانیم از تغییرات آب‌وهوایی جلوگیری کنیم.»

گفتنی است که کارزار غرس نهال، همه‌ساله در بهار در سراسر کشور آغاز می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: