تاقین از پوشیدنی‌های پیشینه‌دار در بدخشان و فرهنگ مشترک میان ساکنان دو سوی آمو است. این سنت دستی در سال‌های پسین تقریبا به فراموشی سپرده شده بود، اما این روزها در ولسوالی جرم بدخشان تاقین دوزی دوباره رونق گرفته است و در دکان‌های بازار جرم به چشم می‌خورد.

صبغت‌الله خاکساری، از فرهنگیان بدخشان که برای رونق‌یابی دوبارۀ این پوشیدنی سابقه‌دار بدخشان تلاش می‌کند، می گوید که احیای این سنت دیرینۀ مردم بدخشان دو نفع عمده دارد، از یک‌سو یک سنت فرهنگی زنده می‌شود و از سوی دیگر یک کار اقتصادی خوب است که سبب ایجاد اشتغال می‌شود.

آقای خاکساری می‌گوید که در گذشته تاقین یکی از پوشیدنی‌های رایج در بدخشان بود و اکثر مردم از آن استفاده می‌کردند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به گفتۀ او، در سال‌های پسین پکول جای تاقین را گرفته بود، اما این روزها مردم دوباره به پوشیدن این کلاه سنتی روی آورده‌اند.

امین‌الله قاری‌زاده، یکی از فروشنده‌گان لباس‌های بومی در بازار ولسوالی جرم بدخشان می‌گوید که در این اواخر تولید تاقین در ولسوالی جرم بیشتر شده است و علاقه‌مندی به خریدن آن نیز رو به فزونی است.

او می‌گوید که این لباس محلی توسط زنان دوخته می‌شود و او آن‌ها را به مردم عرضه می‌کند.

ثریا، از بانوان تاقین‌دوز ولسوالی جرم می‌گوید که با دوختن تاقین و فروش آن نیازهای اولیۀ زنده‌گی‌اش را تأمین می‌کند.

او می‌گوید که اگر مردم از تولیدات محلی استفاده کنند، زنان علاوه بر این‌که این سنت تاریخی را دوباره زنده می‌کنند از طریق فروش آن می‌توانند به اقتصاد خانواده کمک کنند.

شبنم ساعی، معاون ریاست امور زنان بدخشان می‌گوید که ادارۀ امور زنان در سال‌های گذشته زنان زیادی را حمایت کرده تا صنایع دستی بدخشان را دوباره زنده کنند.

او می‌گوید که تاقین‌دوزی یکی از صنایع سنتی و فرهنگی بدخشان است و رونق‌یابی بازار آن می‌تواند به اقتصاد زنان روستایی کمک کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفتۀ بانو ساعی، آنان از صنایع دستی بانوان پشتی‌بانی می‌کنند و بازارهای ویژه‌یی برای تولیدات بانوان در شماری از ولسوالی‌ها ایجاد کرده‌اند.

فعالان فرهنگی بدخشان می‌گویند که برای این لباس بومی مردم بدخشان باید بیش‌تر بازاریابی شود تا میزان استفاده از آن در میان مردم افزایش یابد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: