توماس نیکلسون، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان، به تازه‌گی در گفت‌وگو با یک رسانۀ خارجی گفته که یگانه راه برای مشروعیت حکومت امارت اسلامی در افغانستان و حل مشکلات آن، مراجعه به دیدگاه‌های شهروندان این کشور و شمولیت آن‌ها در ساختار حکومتی‌ست.

آقای نیکلسون در این گفت‌وگو ادعای ارائۀ فهرست ۱۵ نفری از مقام‌های حکومت پیشین برای شمولیت در ساختار حکومت امارت اسلامی را رد کرده است. به گفتۀ او، ادعای امارت اسلامی مبنی بر ساختار همه‌شمول این حکومت برای کشورهای جهان قابل پذیرش نیست؛ زیرا جدا از شمولیت قومی، زنان که حدود ۵۰ درصد نفوس جامعه را تشکیل می‌دهند، در کابینۀ این حکومت جای‌گاه ندارند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان افزوده که نیاز است تا امارت اسلامی با تشکیل حکومت همه‌شمول براساس انتخابات یا لویه‌جرگه، مشروعیت به‌دست بیاورد. توماس نیکلسون تأکید کرده که تشکیل حکومت همه‌شمول براساس اهداف خارجیان نبوده؛ بل خواست مردم افغانستان است.

او گفته است: «ما در دوحه و اُسلو دربارۀ تشکیل حکومت همه‌شمول با مقام‌های امارت اسلامی بحث‌های بسیاری کرده‌ایم و این مسأله را به‌طور جدی با آن‌ها شریک کرده‌ایم.»

پیش از این، مقام‌های امارت اسلامی افغانستان گفته بودند که جامعۀ جهانی فهرست هشت نفری را به‌منظور شمولیت در حکومت به آن‌ها سپرده است. چند روز پیش، شهاب‌الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم، نیز در یک نشست گفت که آخرین فهرست ارائه‌شده به آنان ۱۵ نفری بوده است.

در همین حال، میربت‌خان منگل، یکی از اعضای پیشین مجلس نماینده‌گان دولت پیشین می‌گوید که براساس معلومات او، شماری از خارجیان در جریان گفت‌وگوهای دوحه به مقام‌های امارت اسلامی، یک فهرست ۱۵ نفری را برای شمولیت در حکومت شریک کرده بودند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفتۀ او، جامعۀ جهانی شمولیت زنان را در کابینۀ امارت اسلامی ضروری می‌داند؛ اما مقام‌های امارت اسلامی نمی‌خواهند که در نشست‌های کابینه زنان حضور داشته باشند.

جامعۀ جهانی هم‌واره برای حضور زنان و شمولیت اقوام و سیاست‌گران در ساختار حکومت امارت اسلامی تأکید کرده است؛ اما امارت اسلامی ساختار کنونی خود را همه‌شمول می‌داند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: