دو دستور اخیر امارت اسلامی که در یکی، زنان از حق آموزش و در دیگری، از کار در مؤسسه‌های غیردولتی داخلی و خارجی در افغانستان منع شده اند، واکنش‌های بسیاری را در سطح جهان به دنبال داشته است.

کرن دیکر، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان، گفته است که امارت اسلامی، با منع‌کردن زنان از کار، چه‌گونه می‌خواهد به گرسنگی رسیدگی کند؟

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، در واکنش به انتقاد بانو دیکر از حکومت کنونی، گفته است که اجازه‌ی حرف‌های غیرمسئولانه را به دیگران زیر نام کمک‌های بشری نمی‌دهد و این گونه اظهارنظرها در برابر امارت اسلامی را، دخالت در امور داخلی خوانده ‌است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او در تویترش نوشته است: «مسئولان امریکایی باید در امور داخلی کشور ما مداخله نکنند. مؤسساتی که در افغانستان فعالیت دارند، به رعایت قوانین و فرامین کشور ما مکلف اند. ما به کسی اجازه نمی‌دهیم که تحت عنوان کمک‌های بشری در مورد فیصله‌ها و یا مسئولان امارت اسلامی افغانستان سخنان بی‌مسئولیت گفته و یا تهدید کنند.»

در همین حال، عزیز معارج، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید: «دختران و خانم‌ها از کار و تحصیل بازمانده می‌شوند، اصول بین‌المللی ایجاب می‌کند که جهان فیصله کند و یا صدای خود را در این مورد بلند کند. حکومت فعلی، اگر این را مداخله در امور داخلی می‌داند، به این معناست که خود را از جامعه‌ی جهانی دور می‌سازد.»

آگاهان مسائل سیاسی، هم‌چنان تنش و تقابل امارت اسلامی با جهان را در شرایط کنونی، به سود کشور و مردم نمی‌دانند و پافشاری دارند که امارت اسلامی، بایستی بر مبنای اصول بین‌المللی برای حل چالش‌ها گام بردارد.

به گفته‌ی آن‌ها، ادامه‌ی تقابل امارت اسلامی با جهان، حداقل می‌تواند دروازه‌های امید هم‌کاری‌های جهانی که افغانستان در بخش‌های مختلف به آن نیاز دارد را، ببندد.

اجمل زرمتی، دیگر آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید: «کشور پس از چهل سال جنگ، اکنون با بحران اقتصادی، خشک‌سالی، بحران کرونا و تعزیرات روبه‌رو است. در چنین شرایطی، ما مجبور هستیم که در بعضی موارد گذشت کنیم و راه تعامل با جهان را در پیش بگیریم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در کنار این، برخی دیگر از آگاهان، می‌گویند که امارت اسلامی، ‌به جای ایجاد تقابل با جهان در باره‌ی کار و تحصیل زنان، بهتر است به خواست مردم در این راستا توجه کند.

طارق فرهادی، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید: «اعضای امارت اسلامی که مخالف این تصمیم‌ها استند، واضح سازند و حرکت تازه‌ای بکنند. در آن صورت، شاید حمایت مردم را بگیرند و در غیر این صورت، مردم مخالف شان استند.»

گفتنی است که با وجود خواست‌های زیادی که جامعه‌ی جهانی در راستای پذیرش حقوق زنان از امارت اسلامی داشته، حکومت تا کنون برای پذیرش هیچ یک از این خواست‌ها از خود انعطاف نشان نداده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: