۱۶ روز از اعتصاب سراسری صرافیها و شرکتهای باربری و مسافربری در کشور میگذرد و این روند همچنان ادامه دارد.
اکنون اتاق صنایع و معادن هرات و شماری از تاجران و کارخانهداران/فابریکهداران در این ولایت از زیانهای اقتصادی بستهشدن صرافیها روی کار و بار شان ابراز نگرانی میکنند.
حمیدالله خادم، رئیس اتاق صنایع و معادن هرات به سلاموطندار میگوید که با گذشت بیش از دو هفته از بستهشدن صرافیها، شرکتهای باربری و بندشدن گردش پول، فعالیت بیش از ۵۰ کارخانه متوقف شده و حدود ۵ هزار کارگر هم بیکار شدهاند.
رئیس اتاق صنایع و معادن هرات از ادامۀ اعتصاب سراسری صرافیها و زیانهای اقتصادی به سرمایهگذاران هشدار میدهد و میگوید که هماکنون دهها هزار دالر به کارخانهداران زیان وارد شده است.
توریالی غوثی، مالک چهار کارخانه در شهرک صنعتی هرات است. آقای غوثی به سلاموطندار میگوید که بستهشدن صرافیها، شرکتهای باربری و آتشسوزی در گمرک اسلامقلعه سبب شده است که میلیونها دالر زیان ببینند.
عبدالله سهیل، یک تن از تاجران سمنت و آهنآلات در هرات هم با ابراز نگرانی از بستهشدن صرافیها میگوید که با بستهشدن صرافیها، کار و بار آنان هم متوقف شده است.
او میگوید: «پول در بازار نیست و هر کس که کار و بار دارد بهخاطر ناامنی پول را در خانۀ خود نگهداری نمیکند و در صرافی است. وقتی صرافی بسته باشد، شخص اگر بیمار داشته باشد و پول به کار داشته باشد، ندارد. تمام کار و بار مردم بستهگی به صرافی دارد.»
سیدحسن حسینی، یک تن دیگر از تاجران سمنت و آهنآلات در هرات با ابراز نگرانی از بستهشدن صرافیها نیز میگوید: «با بستهشدن صرافیها خیلی مشکلات پیش آمده است. ۳۵ کارگر داریم، بیکار شدند. موترها و ۲۵ سهچرخ داریم همه بیکار شدند. بهخاطری که صرافیها بسته شده و شاهراه بند شده، نه جنس میآید و نه هم سواد معامله است. کارگر هم بیکار است، شرکتدار هم بیکار است.»
صرافان کشور از هجدهم دلو/بهمن به اینسو در واکنش به اجباریکردن جوازهای شرکتی از سوی بانک مرکزی، دست به اعتصاب عمومی زدهاند و میگویند، تاکنون بانک مرکزی برای رسیدهگی به خواستهای آنان اقدامی نکرده است.