شماری از خبرنگاران حوزۀ جنوبشرق کشور (خوست، پکتیا، لوگر و پکتیکا) به سلاموطندار میگویند که برای دسترسی به اطلاعات هنوز با مشکل روبهرو اند و به این دلیل نمیتوانند گزارشهای امنیتی و تولیدی را به موقع تهیه کنند.
آنان از مسئولان امارت اسلامی در این ولایتها میخواهند که اطلاعات را به موقع در اختیار خبرنگاران قرار دهند. حبیبالرحمان سراب، یک تن از خبرنگاران در حوزۀ جنوبشرق، شاکی است که مسئولان به گفتوگو حاضر نمیشوند و به بهانههای مختلف وقت را هدر میدهند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
سردارولی بهیج، یکی دیگر از خبرنگاران در حوزۀ جنوبشرق، نیز میگوید که بهدلیل دسترسینداشتن به معلومات، نمیتواند روی موضوعهای امنیتی و تحقیقی گزارش تهیه کند.
در همین حال، رئیسان اطلاعات و فرهنگ ولایتهای جنوبشرق، به سلاموطندار میگویند که در زمینۀ دسترسی به اطلاعات، در مقایسه با گذشته سهولت به میان آمده است.
رفیعالله صمیم، رئیس اطلاعات و فرهنگ لوگر، میگوید که در مطابقت با ارزشهای اسلامی و افغانی به رسانهها آزادی داده شده است و خبرنگاران به معلومات دسترسی دارند.
خالقیار احمدزی، رئیس اطلاعات و فرهنگ پکتیا، نیز تأکید میکند که خبرنگاران و کارمندان رسانهها در نشستها دعوت میشوند و دربارۀ مشکلاتشان گفتوگو میکنند.
از سوی دیگر، شبیراحمد عثمانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ خوست، اطمینان میدهد که از همکاری با خبرنگاران در بخش ارائۀ معلومات و فراهمکردن سهولت به آنان، دریغ نمیشود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ پکتیکا هم میگویند که با خبرنگاران ارتباط نزدیک دارند و به تمام مشکلاتشان رسیدهگی شده است.
قانون دسترسی به اطلاعات که سالها پیش توشیح شده، دارای ۶ فصل و ۴۰ ماده است، اما بسیاری از مسئولان نهادهای دولتی و خصوصی از آن آگاهی کامل ندارند.