شماری از خبرنگاران و نهادهای پشتی‌بان رسانه‌ها از محدودیت دست‌رسی به اطلاعات شاکی‌اند. خبرنگاران می‌گویند که پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی در کشور، محدودیت‌هایی بر رسانه‌ها وضع شده و این امر بر فعالیت رسانه‌ها و آزادی بیان آسیب رسانده است.

به گفتۀ خبرنگاران، شماری از نهادهای دولتی عمل‌کرد ضعیف دارند و معلومات را به‌طور دقیق و لازم در اختیار خبرنگاران قرار نمی‌دهند. این خبرنگاران که در ولایت‌های کابل، بلخ و غور فعالیت دارند، می‌گویند که دریافت معلومات از سخنگویان امارت اسلامی دشوار است و بسیاری از گزارش‌های آنان به‌دلیل نبود هم‌کاری مسئولان، از پخش باز مانده است.

مرجان، یک تن از خبرنگاران کابل، در این باره می‌گوید: «حکومت هم‌کاری آن‌چنانی که باید با خبرنگاران داشته باشد، ندارد. این کار خبرنگاری را پُرچالش می‌سازد. منابع دست اول با ما هم‌کاری ندارند، برای توازن گزارش حاضر به پاسخ‌گویی نمی‌شوند و در بسیاری موارد به توازن نیاز پیدا می‌کند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

صبغت‌الله توران، یک تن از خبرنگاران بلخ، هم در این باره می‌گوید: «بدبختانه در کنار تمام چالش‌ها بر رسانه‌ها و خبرنگاران، یکی از محدودیت‌ها حق دست‌رسی به اطلاعات است. خبرنگاران دست‌رسی آزاد به اطلاعات ندارند. تمام اداره‌هایی که در بلخ هستند، تنها یکی دو مورد سخنگو دارند و نهادهای دیگر اصلاً پاسخ‌گو نیستند.»

ذبیح‌الله وفا، یک تن از خبرنگاران غور، نیز در این باره می‌گوید: «چالش‌ها با گذشت هر روز بیش‌تر می‌شود. انتطار ما این است که امارت اسلامی زمینۀ بهتر کاری را به خبرنگاران و رسانه‌ها مساعد سازد تا ما بتوانیم کار خبرنگاری را به گونۀ درست پیش ببریم.»

در همین حال، مسئولان فدراسیون ژورنالیستان و نهادهای رسانه‌‌یی افغانستان نیز می‌گویند که خبرنگاران به معلومات دست اول دست‌رسی ندارند و این امر آنان را با مشکلات بسیاری روبه‌رو کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

مسرور لطفی، عضو این فدراسیون، به سلام‌وطندار می‌گوید: «متأسفانه در این اواخر دست‌رسی به اطلاعات یک مقدار بیش‌تر محدود شده و این نگران‌کننده است. ما از امارت اسلامی می‌خواهیم مثل روزهای اول که آمدند و در بخش‌های مختلف سخنگو گماشتند و اطلاعات را در اختیار خبرنگاران و رسانه‌ها قرار می‌دادند، دوباره روی این سیستم کار کنند و اداره‌ها را مکلف سازند تا اطلاعات را در اسرع وقت در اختیار خبرنگاران قرار دهند.»

خواستیم دیدگاه امارت اسلامی را نیز در این زمینه داشته باشیم؛ اما سخنگویان امارت به تماس‌های ما پاسخ ندادند. این در حالی‌ست که امارت اسلامی تأکید بر هم‌کاری با رسانه‌ها و ارائۀ معلومات به موقع به خبرنگاران دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: