به دنبال نگرانی‌های برخی از کشورهای همسایه از وجود گروه‌های هراس‌افکن در افغانستان، به تازگی وزیر دفاع روسیه مدعی شده که افغانستان هنوز هم منبع اصلی بی‌ثباتی در منطقه و آسیای مرکزی است.

آندری بلوسف، وزیر دفاع روسیه، روز گذشته (جمعه، ۱۱ جوزا) در نشست شورای وزیران دفاع پیمان امنیت ‌جمعی در قزاقستان، گفته است که شماری از گروه‌های افراطی در افغانستان، جای پا پیدا کرده اند و احتمال گسترش آن به بیرون از افغانستان نیز وجود دارد.

برای رفع این نگرانی، بلوسف تأکید کرده است که تاجیکستان باید مرزهایش با افغانستان را تقویت کند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

با این همه، ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی حکومت سرپرست امارت اسلامی، می‌گوید که امارت اسلامی به اظهارات مثبت چندی پیش مقام‌های روسیه اکتفا می‌کند.

ولادیمیر پوتین، رییس‎‌جمهور روسیه و سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه‌ی این کشور، در هفته‌ی گذشته در اظهاراتی، امارت اسلامی را «واقعیت انکارناپذیر» خوانده و برقراری ارتباط با آن را ضروری گفته‌ اند.

آگاهان مسائل سیاسی و نظامی، نیز تناقض در اظهارات مقام‌های روسیه در باره‌ی افغانستان را نشان‌گر سیاست‌های دوگانه‌ی این کشورها در برابر افغانستان عنوان می‌کنند.

محمدباقر محسنی، آگاه مسائل سیاسی، اظهارات کشورها در باره‌ی افغانستان را، گونه‌ای از فشار بر افغانستان برای تشکیل  یک حکومت نظامند عنوان می‌کند.

او می‌گوید: «رشد آمار فقر و افزایش بی‌کاری و نارضایتی‌های مردم به عنوان بسترساز برای رشد گروه‌های تروریستی است و کشورهای آسیای مرکزی و منطقه نگران استند که اگر دولت متمرکز شکل نگیرد، افغانستان زمینه‌ی رشد تروریزم خواهد شد. برای اطمینان‌سازی، برای نظام‌سازی، کار کنند. امارت باید قانون‌مند و مورد قبول همه باشد تا هر گونه تهدیدها از این کشور از بین برود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عزیز استانکزی، آگاه مسائل نظامی، نیز می‌گوید که نیاز است به جای ادعا، کشورها با امارت اسلامی به گونه‌ی مشترک برای نابودی تروریزم اقدام کنند.

او می‌افزاید: «بعضی از کشورهای منطقه در قبال افغانستان از دو نوع سیاست کار می‌گیرند؛ یکی سیاست پشت پرده، یکی سیاست باز. این اظهارات غیرواقعی برای مغشوش‌کردن اذهان عامه است. اگر این‌ها واقعاً به دنبال حل معضل اند، توانایی دارند، باید موارد استخباراتی خود را با امارت شریک کنند و امارت نیز موارد استخباراتی را باید با آن‌ها برای رفع ابهام در میان بگذارد.»

گفتنی است که پاکستان و  قرقیزستان نیز، در هفته‌ی گذشته در اظهاراتی، از حضور گروه‌های هراس‌افکن در افغانستان نگرانی کرده و آن را تهدیدی برای کل منطقه خوانده‌ اند؛ ادعاهایی که همواره از سوی امارت اسلامی رد و از امن‌بودن خاک افغانستان اطمینان داده شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: