پس از این که بحث بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانه‌ی بالاتر از صنف ششم به مسئله‌ای چالش‌برانگیز بدل شد، ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، در آخرین دیدارش با شماری از سیاست‌مداران، بزرگان اجتماعی و فرهنگی افغانستان در شهر کوپنهاگ، پایتخت دنمارک، گفته است که مقام‌های امارت اسلامی به چند دسته تقسیم شده اند و به همین دلیل، در باره‌ی بازگشایی مکتب‌های دخترانه، موضع مشخصی ندارند.

او، با اشاره به گشایش کوتاه‌مدت مکتب‌های دخترانه در پکتیا که به درخواست شماری از مقام‌های امارت اسلامی فعال شده بود، چنین اظهارنظری کرده است.

با این حال، آگاهان مسائل سیاسی، به این باور اند که چنین اختلاف‌هایی میان مقام‌های امارت اسلامی، برای افغانستان و مردم، نتیجه‌ی خوبی به هم‌راه ندارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

ویس ناصری و حکمت‌الله حکمت، دو تن از آگاهان مسائل سیاسی، در موافقت با اظهارات اخیر ریچارد بنت، ادامه‌ی وضعیت کنونی را به زیان مردم می‌دانند.

امارت اسلامی در حالی که به گفته‌های اخیر آقای بنت واکنشی نشان نداده، به پرسش‌های سلام‌وطندار نیز، در این زمینه پاسخی نگفته است. اما ذکرالله هاشمی، دیگر آگاه مسائل سیاسی و از نزدیکان امارت اسلامی، می‌گوید که جهانیان برای فشار‌آوردن بر امارت اسلامی، همواره این گونه اظهارنظر می‌کنند.

به گفته‌ی او، در میان مقام‌های امارت اسلامی هیچ گونه اختلافی وجود ندارد و تفاوت‌ نظر جزئی، در هر مورد وجود دارد، که جای نگرانی نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

گفتنی است که توماس وست، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای افغانستان، هفته‌ی گذشته در مرکز مطالعات استراتژیک امریکا در واشنگتن، گفته بود که در زمان گفت‌وگوهای صلح در دوحه نیز مقام‌های امارت اسلامی به دو گروه تقسیم شده بودند که دسته‌ای در دوحه با آنان گفت‌وگوهای صلح را به پیش می‌برد؛ اما دسته‌ی دیگری، تصمیم‌گیرنده و در کویته‌ی پاکستان بود.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که بیش از یک سال می‌شود مکتب‌های دخترانه به روی دانش‌آموزان بالاتر از صنف ششم بسته مانده که باعث آشکارشدن اختلاف نظر میان مقام‌های امارت اسلامی، شده است.

شیرمحمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه‌، هفته‌ی گذشته در نشستی در کابل، گفت که مکتب‌های دخترانه باید باز شود؛ زیرا آموزش بر زن و مرد فرض است. اما در واکنش به گفته‌های او، سرپرست وزارت امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر، گفت که آموزش‌های دنیایی مباح است و نباید وقت خود را با آن هدر داد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: