شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و نمایندۀ ویژۀ آمریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان، نشستی را برای بررسی وضعیت زنان افغان در لندن برگزار کرد. ریچارد بنت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای وضعیت حقوق بشر افغانستان، با نگرانی از بدترشدن وضعیت زنان افغان میگوید که امارت اسلامی به تعهدات خود در زمینۀ حقوق بشر بهویژه دسترسی زنان به حقوق اساسیشان، عمل نکرده است.
در همین حال، رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحدۀ آمریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان، نیز در این نشست گفته که برای بهبود وضعیت حقوق بشری و حقوق زنان در افغانستان، دادخواهی نیاز است و جهان باید به آن توجه داشته باشد.
سلاموطندار فارسی را در فایسبوک دنبال کنید
از سویی هم، شکریه بارکزی، یک تن از شرکتکنندهگان این نشست و سفیر پیشین افغانستان در ناروی، میگوید که بهدلیل وضع محدودیتها بر زنان، امارت اسلامی قابل اعتماد نبوده و شایستهگی به رسمیتشناختن را ندارد.
بانو بارکزی میافزاید: «امارت اسلامی شریک قابل اعتماد نبوده و نمایندۀ مردم افغانستان یا حداقل زنان افغان نیست. شورای امنیت سازمان ملل متحد از قدرتش استفاده کند و بیانیهیی بدهد که مستقیماً با افغانستان وارد تعامل شود.»
همچنان بانویی از کابل که در این نشست سخنرانی کرده است، آمریکا را مقصر بدترشدن وضعیت زنان افغان میداند و میگوید: «من همه داروندار زندهگیام را از دست دادهام، تمام زندهگیام بههم ریخته است، مکاتب بهروی دختران هنوز هم بسته است.»
با این حال، هیدر بار، معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر، به سلاموطندار میگوید در حالی که همهروزه محدودیتهای تازه بر زنان افغان اعمال میشود؛ اما جامعۀ جهانی اقدام مؤثری در این زمینه انجام نداده است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
او میافزاید: «اکنون نوبت جامعۀ جهانیست که کنشها و گامهای عملی بردارد و از طریق اقداماتی مانند ممنوعیت سفر و انواع تحریمهای دیگر، امارت اسلامی را مجازات کند.»
خواستیم دیدگاه مقامهای امارت اسلامی را در این باره داشته باشیم؛ اما به تماسهای ما پاسخ داده نشد. نگرانیها از بدترشدن وضعیت زنان افغان در حالی مطرح میشود که با تسلط امارت اسلامی، زنان از حضور در بخشهای سیاسی، اجتماعی و آموزشی کنار زده شدهاند.