ارزگان، یکی از ولایتهای کشور است که باشندهگان مناطق دوردست آن میگویند افزون بر بخش صحی، به مشکلات مردم در دیگر بخشها نیز توجه نشده است. باشندهگان مناطق دوردست ارزگان میافزایند که بهدلیل نبود خدمات صحی مجبور اند بیمارانشان را به مرکز این ولایت یا به ولایت کندهار ببرند.
عبدالباری، باشندۀ منطقۀ «چرمستان» ولایت ارزگان، میگوید که بیماریاش عادیست، اما با آنهم مجبور شده است به شفاخانۀ ولایتی در شهر ترینکوت بیاید.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
به گفتۀ او، مردم برای درمان بیماریهای ساده نیز مجبور اند یا به مرکز ولایت بیایند یا هم به ولایتهای دیگر بروند. عبدالباری میافزاید که در منطقۀشان هیچ شفاخانۀ دولتی یا خصوصی وجود ندارد.
او میگوید: «خانهام در چرمستان است، قسم به خدا که حتی نصف تابلیت هم در آنجا پیدا نمیشد. چیزی برای درمان وجود ندارد، به همین دلیل به شهر ترینکوت و شفاخانۀ ولایتی آمدهام. اگر یک شفاخانه در منطقۀ ما وجود میداشت، ما به این مشکل دچار نمیشدیم. خواستم این است که در منطقۀ ما یک شفاخانه یا درمانگاه ایجاد شود، بسیاری از مردم با این مشکل مواجهاند.»
ملا محمد، باشندۀ ولسوالی «شهید اساس» ولایت ارزگان، میگوید که مادرش بیمار بود و بهدلیل نبود درمانگاه در منطقه، مجبور شد مادرش را به مرکز بیاورد. او از حکومت انتقاد میکند که افزون بر بخشهای دیگر، در بخش صحی نیز به ارزگان توجه نشده است.
او میافزاید: «مجبور شدهام که به شهر ترینکوت بیایم و بیماران خود را آوردهام. وقتی کسی در منطقۀ ما بیمار شود، یا باید به شهر کندهار برود یا هم به شهر ترینکوت.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
محمدالله روحانی، رئیس صحت عامۀ ارزگان، نیز میپذیرد که مردم در مناطق دوردست این ولایت به خدمات صحی دسترسی ندارند و در این زمینه با مشکل بزرگ روبهرو اند. او میافزاید در این زمینه با نهادهایی که در بخش صحی فعالیت دارند، صحبت شده است تا در مناطق دوردست درمانگاه ایجاد کنند.
گفتنیست که باشندهگان شهر ترینکوت نیز از ارائۀ خدمات صحی از جمله نبود پزشکان مسلکی شکایت دارند.