پس از تحولات سیاسی و نظامی در سالی که گذشت، مردم با مشکلات فراوان اقتصادی روبه‌رو شده‌اند. در کنار این، بسته‌ماندن پول‌های افغانستان در بانک‌های جهان، خشک‌سالی و وضعیت جاری در جهان، همه باهم شهروندان افغانستان را در وضعیت رقت‌بار قرار داده ‌است.

بر بنیاد گزارش تازۀ کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ، بهای مواد اولیه در افغانستان دو برابر شده‌ است. در گزارش این کمیته آمده که نرخ مواد خوراکی، به‌ویژه آرد در افغانستان ۶۸ درصد افزایش یافته‌ است.

در گزارش نوشته شده است: «از ماه جون سال گذشتۀ میلادی تاکنون قیمت مواد خوراکی در افغانستان بالا رفته، به‌ویژه قیمت آرد در این مدت ۶۸ درصد افزایش یافته است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، امید صوفی‌زاده، فروشندۀ مواد اولیه در کابل، نیز از افزایش بهای مواد خوراکی شاکی‌ست. او به سلام‌وطندار می‌گوید: «سال پیش یک بوری برنج ۱۸۰۰ افغانی بود، حالا ۳۲۰۰ افغانیست. مردم زیاد قرض می‌خواهند، سابق مشتری‌ها می‌آمدند و چند بوری برنج می‌خریدند؛ اما حالا می‌آیند و چند کیلوگرام می‌خرند.»

از سویی ‌هم، براساس گزارش تازۀ سازمان بین‌المللی مهاجرت، حدود ۶۹ درصد از خانواده‌ها در افغانستان با کم‌بود توانایی خرید مواد خوراکی روبه‌رو اند.

جواد که در شهر کابل تکسی‌رانی می‌کند، می‌گوید که این وضعیت زنده‌گی او را زیر تأثیر قرار داده و نگران ادامۀ این وضعیت است. او می‌افزاید: «سال‌های پیش ماهانه ۱۰ هزار افغانی را مواد خانه می‌خریدم، کفایت می‌کرد. اما حالا با این مقدار پول تنها کمی روغن و آرد می‌شود، قیمتی زیاد است و کار هم نیست.»

با این همه، ویس که در سطح شهر کابل کراچی دارد، می‌گوید که هم‌زمان با نبود کار و درآمد، بالابودن بهای مواد اولیه او را نگران سرنوشت خانوادۀ هشت نفری‌اش کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، حکومت سرپرست امارت اسلامی معضل بالابودن بهای مواد اولیه را مشکلات بیرون‌مرزی می‌داند و اطمینان می‌دهد که برای رفع این مشکل تلاش‌ها جریان دارد.

بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «بلندرفتن قیمت‌ها ناشی از مشکلات بیرون‌مرزی‌ست. این یک معضل جهانی‌ست، قیمت نفت بلند رفته و انتقال مواد را قیمت کرده و این وضعیت طبعاً بر افغانستان هم تأثیر منفی داشته است. با آن‌هم امارت اسلامی برای حل این مشکلات تلاش می‌کند.»

این در حالی‌ست که وضعیت بشری در افغانستان به نگرانی جهانی مبدل و تاکنون صدها میلیون دالر کمک‌های بشری به این کشور ارسال شده‌؛ اما این کمک‌ها هم بر کاهش چالش‌ها چندان مؤثر نبوده‌ است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: