لولوه رشید الخاطر، سخنگوی وزارت خارجۀ قطر، در گفت‌وگو با مجلۀ آمریکایی «فارن‌ پالیسی» گفته است که قطر از شریکان بین‌المللی‌اش خواسته است تا برای به رسمیت‌شناختن حکومت به رهبری طالبان عجله نکنند.

سخنگوی وزارت خارجۀ قطر تأکید کرده است که تعامل با طالبان باید ادامه یابد؛ اما این تعامل به‌معنای تأیید حکومت آنان نیست. «حفظ تعامل با طالبان به‌معنای تأیید اقدامات، نحوۀ حکومت‌داری یا ارزش‌های این گروه نیست؛ بل‌که با ادامۀ تعامل با طالبان می‌توان به اهداف بسیار مهم دست یافت.»

لولوه رشید الخاطر با انتقاد از همه‌شمول‌نبودن امارت اسلامی و محرومیت زنان از آموزش، از جامعۀ بین‌المللی خواسته است یک طرح واضح را که دربرگیرندۀ شرایط به رسمیت‌شناختن حکومت به رهبری طالبان باشد، ارایه کند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

او با اشاره به وجود اختلافات میان صفوف طالبان گفته است که عمل‌کرد نسل مسن‌تر طالبان عاقل‌تر بوده و آنان از عمل‌کرد نسل جوان و رعایت‌نکردن معیارها از سوی آنان ابراز نگرانی می‌کنند.

لولوه رشید الخاطر، سخنگوی وزارت خارجۀ قطر

در همین حال، آگاهان سیاسی نقض شرایط مورد نظر جامعۀ جهانی از سوی طالبان را دلیل این اظهارات مقام‌ قطری می‌دانند و می‌گویند که روی‌کرد طالبان تاکنون تغییری نکرده است.

مصطفا علی‌زاده، آگاه سیاسی به این باور است که قطر منافع خود را در افغانستان دنبال می‌کند و افغانستان خلاف خواسته‌های قطر، برای این کشور قابل پذیرش نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

مسئولان امارت اسلامی در این باره به پرسش‌های سلام‌وطندار پاسخ ندادند. با اعلام کابینۀ امارت اسلامی در شانزدهم سنبلۀ ام‌سال، این حکومت تاکنون از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است. کشورهای کانادا، دانمارک و ایتالیا اعلام کرده‌اند که حکومت طالبان را هرگز به رسمیت نخواهند شناخت.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: