شماری از متقاضیان ویزای امارات متحدۀ عربی به صدورنشدن ویزایشان امروز در شهر کابل اعتراض کردند. معترضان که بیشترشان بازرگاناناند، میگویند که پیش از رویکارآمدن امارت اسلامی به افغانستان آمده بودند؛ اما هشت ماه میشود که از رفتن به امارات متحدۀ عربی بازماندهاند.
اعتراضکنندهگان میافزایند که یک ماه پیش خواستهایشان را در مکتوبی به سفارت امارات متحدۀ عربی در کابل فرستاده؛ اما هنوز پاسخی دریافت نکردهاند. مومنیار رحمانی، نمایندۀ این معترضان به سلاموطندار میگوید که تجارت و کاروبار خانوادههای بازرگانان در امارات متحدۀ عربی در بیسرنوشتی بهسر میبرد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
معترضان تأکید میکنند که هشت ماه میشود آنان از کاروبار و کارمندانشان در امارات متحدۀ عربی خبری ندارند و از این کشور میخواهند که به مشکلشان رسیدهگی کند.
با این حال، مسئولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستانددلیل صدورنشدن ویزای امارات متحدۀ عربی را سیاسی میخوانند. امید غفورزی، آمر روابط بینالملل اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان میگوید که مسئولان این نهاد بارها از سفارت این کشور خواستهاند تا مشکل ویزای بازرگانان را حل کند.
به گفتۀ او، سفارت امارات متحدۀ عربی در پاسخ به درخواست اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان بارها وعده داده است که این مشکل حل خواهد شد؛ اما تاکنون از حل آن خبری نیست.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
خواستیم دیدگاه مسئولان سفارت امارات متحدۀ عربی در کابل، وزارت امور خارجۀ افغانستان و سخنگویان امارت اسلامی را در پیوند به بستهبودن ویزای این کشور داشته باشیم؛ اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم.
لازم به یادآوریست که در دو دهۀ پسین، ۴۶ سفارتخانۀ کشورهای مختلف در افغانستان و ۷۱ سفارتخانه و کنسولگری افغانستان در بیرون از کشور فعالیت داشتند. اما پس از آغاز روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان و رویکارآمدن امارت اسلامی، فعالیت دیپلماتیک بیشتر سفارتخانهها متوقف شده است و بیشتر متقاضیان ویزای کشورهای مختلف در افغانستان با مشکل روبهرو اند.