روبرتا متزولا، رئیس پارلمان اتحادیۀ اروپا، تبعیض نظام‌مند/سیستماتیک جنسیتی از سوی امارت اسلامی در  برابر زنان افغانستان را محکوم کرده و از جامعۀ جهانی خواسته است که پیش‌شرط هرگونه تعامل با امارت اسلامی را رعایت حقوق زنان قرار دهد.

او در نخستین روز نشست پارلمان اروپا زیر نام «روزهای زنان افغان» در بروکسل، با ابراز نگرانی از وضع محدودیت‌ها در زمینۀ دست‌رسی زنان به آموزش، کار و سهم آنان در عرصه‌های اجتماعی تأکید کرده است که وضعیت زنان افغانستان به‌شدت وخیم است و آنان از زنده‌گی اجتماعی حذف شده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، سیما سمر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان که در این نشست به‌عنوان نمایندۀ زنان افغانستان شرکت و سخنرانی کرده، نیز گفته است که وضعیت کنونی در این کشور وخیم‌تر و بدتر از آن‌چه است که گزارش می‌شود. او از جامعۀ جهانی خواسته است که نباید زنان افغانستان در حاشیه رانده و نادیده گرفته شوند. او کمک به مردم افغانستان براساس قوانین بشردوستانۀ بین‌المللی را مکلفیت اخلاقی جامعۀ جهانی خوانده است.

افزون بر اعضای پارلمان اروپا، امینه محمد، معاون دبیرکل ملل متحد، نامزدان نهایی جایزۀ سخاروف ۲۰۲۱ و شماری دیگر از نماینده‌گان دعوت‌شده، در این نشست شرکت دارند و شماری از آنان سخنرانان این نشست‌‌اند.

انجلینا جولی، هنرپیشۀ مشهور هالیوود و سفیر کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان به‌عنوان نخستین سخنران این نشست، گفته است که با وجود بازداشت فعالان زن به‌خاطر اعتراضات‌شان و محرومیت زنان افغان از حق کار و آموزش، نباید امید را از دست داد. او از امارت اسلامی خواسته است که تمنا پریانی، پروانه ابراهیم‌خیل و دیگر فعالان در بند را رها کنند و به دختران اجازۀ برگشت به آموزش بدهند. او هم‌چنان از رهبران جهان خواسته است تا امارت اسلامی را به خاطر نقض حقوق زنان حسابده قرار دهند.

دیگر سخنرانان این نشست نیز، بر تأمین حقوق زنان و برداشتن محدودیت‌های وضع‌شده بر آنان تأکید کرده و خواهان توقف خشونت علیه زنان و دختران شده‌اند.

نشست پارلمان اتحادیۀ اروپا زیر نام «روزهای زنان افغان» در بروکسل روز گذشته آغاز شد و امروز نیز ادامه دارد. هدف این نشست بررسی وضعیت زنان افغانستان زیر حاکمیت نظام امارت اسلامی‌ست.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

سیما سمر و شهرزاد اکبر، دو رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، ظریفه غفاری، شهردار پیشین میدان‌‌شهر، صحرا کریمی، رئیس پیشین افغان‌فیلم و شماری دیگر از زنان به نماینده‌گی از افغانستان در این نشست شرکت کرده‌اند.

این نشست در حالی برگزار شده است که پس از تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، محدودیت‌هایی بر زنان وضع شده و آنان از حق آموزش و کار محروم شده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: