از زمان روی‌کارآمدن دوباره‌ی امارت اسلامی در افغانستان و فروپاشی جمهوری، وضعیت زنان افغان و حق کار و آموزش آنان، همواره یکی از موارد نگران‌کننده بوده و در راستای درنظرگرفته‌شدن آن از سوی امارت اسلامی تلاش‌های بسیاری در داخل و بیرون از کشور صورت گرفته؛ اما تا کنون امارت اسلامی در برابر این تلاش‌ها نه تنها که موضعش را تغییر نداده؛ بل محدودیت‌ها در برابر زنان را بیش‌تر نیز کرده است.

با این حال، فعالان حقوق زن در افغانستان، خواهان تغییر رویکرد در قسمت قناعت‌دادن امارت اسلامی در راستای حق کار و آموزش زنان اند. آنان، می‌‌گویند که تلاش‌ها در راستای اقناع امارت اسلامی برای رعایت حقوق زنان بی‌نتیجه بوده است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

فروزان داوودزی، یک تن از زنان معترض و فعال حقوق زن، به سلام‌وطندار می‌گوید‌ که آنان از این پس به شیوه‌ی دادخواهی شان که پیش از این اعتراض‌هایی را در جاده‌ها راه می‌انداختند، تغییر خواهند آورد. او می‌افزاید: «از این پس به جای راه‌اندازی تظاهرات، پلان داریم که طرف بزرگان امارت اسلامی برویم و به رسم عنعنه‌ای نزد آنان رفته و چادر هموار می‌کنیم و خواهان حق خود می‌شویم.»

همین گونه، فعالان حقوق زن در کشور، رویکرد جامعه‌ی جهانی را نیز در بیش از ۱۸ ماه گذشته در پیوند به وضعیت زنان انتقاد می‌کنند و از جهان می‌خواهند که عمل‌کرد خود را در برابر رعایت حقوق زنان تغییر دهد.

شمایل توانا، یک تن دیگر از زنان معترض و فعال حقوق زن، نیز می‌گوید: «خواست ما از کشورهای جهان هرچند از عمل‌کرد آن‌ها ناامید شده‌ایم، این است که در کنار زنان افغان و به خاطر حق آن‌ها، جدی‌تر ایستاد شوند.»

این در حالی است که کم‌تر از سه هفته به آغاز سال آموزشی جدید باقی مانده است؛ اما تا کنون از بازگشایی مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران خبری نیست.

نظیفه، دانش‌جوی دانش‌گاه کابل، در این باره می‌گوید‌: «دانش‌گاه ما در ۱۵ حوت باید آغاز شود؛ اما هنوز هیچ خبری نیست، ما دانش‌جویان بی‌سرنوشت ماندیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

سمیرا، دانش‌جوی یکی از دانش‌گاه‌های خصوصی در کابل، نیز در این باره می‌گوید: «روزی که دانش‌گاه‌ به روی ما بسته شد، حس بدی و ناامیدی به ما پیدا شد؛ دختران تلاش کرده بودند، چند سمستر خوانده بودند.»

گفتنی است که جامعه‌ی جهانی همواره هشدار داده است که رعایت‌نشدن حق کار و آموزش زنان، می‌تواند تأثیر منفی بر وضعیت اقتصادی و ارائه‌ی کمک‌های بشری در افغانستان بگذارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: