پس از گفته‌های پی‌هم چندین تن از سیاست‌گران دربارۀ احتمال ایجاد حکومت موقت در افغانستان، رئیس‌جمهور غنی می‌گوید که مردم منحل‌شدن نظام جمهوریت را نمی‌پذیرند و وظیفۀ اصلی او این است که قدرت را به جانشینش به‌ گونۀ قانونی بسپارد.

محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور که امروز (پنج‌شنبه، هژدهم جدی/دی) در سفرش به ولایت ننگرهار در میان مقام‌ها و باشنده‌گان این ولایت سخن می‌زد، به حفظ نظام جمهوریت تأکید کرد و گفت که این کرسی از او نیست؛ بل‌که از ملت افغانستان است.

آقای غنی در این سفرش هم‌چنان گفت که خواستار یک صلح مثبت و مدافع جمهوریت است و اگر طالبان از جنگ دست بکشند، آنان را می‌پذیرد.

رئیس‌جمهور گفته است: «این نظام است. این حیثیت دارد. همۀتان که به من رأی دادید، می‌گفتید در این مقام ما نیاز به حوصله داریم. هر کسی که بی‌جا باشد و هر عملی که بی‌جا باشد، بهای آن را ملت می‌پردازد. صلح ما از هوا هم ضرور است، از آب هم؛ به شرطی که صلح مثبت باشد.»

عبدالحفیظ منصور، سیداسحاق گیلانی، رحمت‌الله نبیل و عطامحمد نور از چند روز به این‌سو دربارۀ احتمال ایجاد حکومت موقت سخن گفته‌اند.

امرالله صالح، معاون نخست ریاست‌جمهوری نیز در این سفر که رئیس‌جمهور را هم‌راهی می‌کرد، می‌گوید که طالبان نمی‌خواهند بر بنیاد سنت و شریعت گفت‌وگو کنند.

آقای صالح می‌گوید: «آن‌ها می‌گویند که  بر بنیاد موافقت‌نامۀ دوحه باید بنشینیم؛ یعنی معنی‌اش این است که موضوع اساسی قدرت است، نه دین.»

معاون نخست ریاست‌جمهوری می‌افزاید که گفت‌وگوهای صلح هر قدر طولانی شود، عامل آن طالبان است. آقای صالح می‌افزاید، در روند صلح به‌جز انتخابات و جمهوریت شرط دیگری ندارد و مبنای تحویل قدرت باید انتخابات باشد و کسی که از این طریق پیروز شد، باید قدرت را در دست گیرد.

این‌ همه با آغاز دور دوم گفت‌وگوهای صلح میان هیأت‌های دولت افغانستان و گروه طالبان صورت می‌گیرد. دور دوم گفت‌وگوهای صلح شام روز گذشته در دوحه آغاز شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: