جنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا که در نخستین نشست خبری خود پس از بیرون‌شدن سربازان این کشور از افغانستان صحبت می‌کرد، وجود داعش در افغانستان را خطر جدی عنوان کرده است.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا می‌افزاید، هرچند هنوز روشن نیست که آیا طالبان تغییر کرده‌اند یا خیر، اما  احتمال می‌رود که آمریکا  این گروه را در عملیات‌های ضد تروریسم به‌ویژه گروه داعش هم‌کاری کند. «احتمال دارد آمریکا گروه طالبان را در زمینۀ عملیات ضد تروریستی در آینده هم‌کاری کند.»

با این حال، طالبان می‌گویند که این گروه به تنهایی از عهدۀ اجرای هرگونه عملیات و مبارزه با گروه‌های تروریستی برمی‌آید و نیاز به پیش‌برد عملیات مشترک با آمریکا نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

بلال کریمی، دست‌یار ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان به سلام‌وطندار می‌گوید، «هر مزاحمتی که در هر نقطۀ کشور ما وجود داشته باشد، مجاهدین امارت اسلامی قابلیت این را دارند که خود وارد عمل شوند و مزاحمت را از بین ببرند و مشکل را حل کنند. ضرورت بر این نیست که با کسی در داخل خاک خود هماهنگی کند یا کدام برنامۀ عملیاتی را داشته باشد.»

حالا پرسش این‌جاست که آمریکا با پیشنهاد چنین طرحی به گروه طالبان، در پی چیست؟

آگاهان سیاسی می‌گویند که آمریکا دنبال منافع شخصی خود است و برای رسیدن به اهداف خود از هر راه ممکن استفاده می‌کند؛ در حالی ‌که چه‌گونه‌گی وضعیت افغانستان برای این کشور مهم نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

مصطفی علی‌زاده، استاد دانشگاه و آگاه سیاسی به سلام‌وطندار می‌گوید که آمریکا در برابر مسألۀ افغانستان صادقانه عمل نمی‌کند و هرگونه اظهارات مقام‌های این کشور برای سرکوب گروه‌های تروریستی به‌ویژه داعش، نیز دروغ بیش نیست.

آمریکا در حالی پیشنهاد هم‌کاری برای سرکوب گروه‌های تروریستی را به طالبان داده است که پیش از این بارها ادعا کرده بود گروه طالبان هنوز هم با شماری از این گروه‌ها رابطۀ  نزدیک دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: