در حالی که کاشت مرچ در سال روان در ننگرهار افزایش یافته، کشاورزان می‌گویند که بهای آن کاهش پیدا کرده است.

با این حال، این کشاورزان، شیوع آفت در کشت‌زارهای شان را خطری در برابر فرآورده‌های شان عنوان کرده اند. آن‌ها، از حکومت سرپرست می‌خواهند که در زمینه‌ی ایجاد بازار و ازبین‌بردن آفت‌ها، با کشاورزان هم‌کاری کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبدالله، کشاورز در ولسوالی بهسود ننگرهار که در دو جریب زمینش مرچ کاشته، می‌گوید: «امسال، مردم بیش‌تر از سال‌های پیش مرچ کاشته اند. من در دو جریب زمین مرچ کاشتم. قبلاً قیمت‌ها خوب بود؛ اما به محض این که مرچ به ثمر رسید، بازار از رونق افتاد. از حکومت تقاضا داریم که به این بخش توجه کند.»

کارشناسان امور کشاورزی، می‌گویند که خاک و آب‌وهوای افغانستان به ویژه بخش‌های جنوبی و شرقی، برای کاشت مرچ مناسب است و در هر جریب زمین، ظرفیت کاشت نُه تا نُه هزار و ۵۰۰ بته‌ی مرچ وجود دارد.

احمدویس رسا، کارشناس امور کشاورزی، می‌گوید: «کاشت مرچ از دیرباز در افغانستان رایج بوده و در مناطق گرم، بسیار خوب رشد می‌کند. مرچ برای دادن محصول بهتر به زمان نسبتاً طولانی نیاز دارد و اگر دما به پایین‌تر از ۱۳ درجه‌ی سانتی‌گراد برسد، دیگر رشد نمی‌کند.»

به گفته‌ی او، در گذشته، مرچ به گونه‌ی مسلکی کاشت نمی‌شد؛ اما اکنون این مشکل نیز از بین رفته و در هنگام کاشت آن، «فاصله بین ردیف‌های مرچ از ۶۰ تا ۶۷ سانتی‌متر و فاصله بین بته‌ها ۳۰ سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود.»

نعمت‌الله اکبری، آمر زراعت ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ننگرهار، می‌گوید که اکنون، در ولسوالی‌های مختلف این ولایت، در سه هزار و ۳۱۹ هکتار زمین، مرچ کاشت شده است.

به گفته‌ی او، «تنها در ولسوالی بهسود ۳۰۰ هکتار زمین مرچ کاشته شده که از آن، شش هزار و ۶۰۲ تُن مرچ برداشت شده و روند جمع‌آوری این محصول هنوز هم ادامه دارد.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

قسیم‌خان، تاجر مرچ در ننگرهار، می‌گوید که در سال روان، بیش‌تر از هر سال دیگری از این ولایت، به ولایت‌های دیگر مرچ عرضه کرده است. او می‌افزاید: «از چند سال به این سو، مشغول تجارت مرچ هستم. امسال قیمت‌ها مناسب است. تلاش می‌کنم این مرچ‌ها را به بسیاری از ولایت‌های افغانستان انتقال دهم که هم به من و هم به کشاورزان سود خواهد رساند.»

افغانستان، اقتصاد زراعتی دارد و بیش‌تر از ۷۵ درصد جمعیت آن، از راه کشاورزی نیازهای زندگی شان را فراهم می‌آورند که توجه به رشد و مدرن‌سازی کشاورزی، می‌تواند به گونه‌ی مستقیم به رشد اقتصادی و خودکفایی آن بینجامد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: